Kliniku spoločnosti Plánované rodičovstvo – najväčšieho poskytovateľa „služieb reprodukčného zdravia ženám“ – v meste Texas obkolesuje plot. Má chrániť slobodu voľby tých, ktorí sa rozhodli využiť či poskytovať „služby“ kliniky – najčastejšie profesionálny a bezpečný umelý potrat – pred tými, ktorí sú na druhej strane plota.

Kto je tým nebezpečenstvom z druhej strany? Sú to ľudia zo združenia pro life – Združenia pre život.

Abby Johnsonová, riaditeľka kliniky spoločnosti Plánované rodičovstvo, sa v roku 2009 rozhodla zanechať zamestnanie a prejsť na druhú stranu plota – z tábora pro choice do tábora pro life. Táto udalosť sa stala vtedy jednou z hlavných správ v médiách.

Abby si po dlhé roky si myslela, že pracuje na správnom mieste a správnym spôsobom. Ako psychologička sa usilovala úprimne pomáhať ženám a jej túžbou vždy bolo a je predchádzať nechceným tehotenstvám a potratom. Verila, že „sloboda voľby“ rešpektuje práva žien, umožňuje im ochranu pred pokútnym a nebezpečným zákrokom v prípade, keď žena uzná umelý potrat za nevyhnutný.

Čo prevratné sa udialo v jej živote, že z riaditeľky kliniky spoločnosti Plánované rodičovstvo zastávajúcej idey pro choice tábora sa stala aktivistka pro life?

V knihe nePLÁNOVANÉ autorka odkrýva autentický a dramatický príbeh premeny srdca. Zúčastňujú sa na ňom okrem Abby mnohí: milujúca rodina, prvý a druhý manžel, priatelia skutoční, ktorí ju milovali už vtedy, keď robila, s čím nesúhlasili; i tí, z ktorých sa počas pár dní stali nepriatelia. Zákulisie príbehu odhalí taktiky organizácie Plánované rodičovstvo a ich spoločného menovateľa: biznis.

Ako červená niť sa týmto príbehom vinie láska podmaňujúca si srdce Abby. Neboli to konfrontačné metódy. Bola to čistá trpezlivá láska ľudí z tábora Združenia pre život v mnohých podobách.

Knihu žiadajte v ktoromkoľvek kníhkupectve alebo na www.kumran.sk.