Evelyn a Abdie! Dve zaujímavé mená dvoch pozoruhodných ľudí, ktoré nám ešte minulý týždeň nič nevraveli. Teraz však už vieme povedať, že Evelyn a Abdie sú dvaja Afričania, ktorí prišli k nám na Slovensko, aby sa poďakovali všetkým deťom, ktoré sa tohto roku zapojili do Dobrej noviny. Vyzbierané peniaze z tejto celoslovenskej koledníckej zbierky nielen im dvom zlepšujú životné podmienky v afrických slumoch. Do Sabinova zavítali v stredu, 10. marca. Ešte pred detskou sv. omšou nám o svojom zaujímavom živote porozprávali v saleziánskom stredisku a tiež nás naučili vyrábať pohľadnice špeciálnou, prstovou technikou :). Na detskej sv. omši si zase oni pozreli príbeh o našom malom Afričanovi, ktorý sa im veľmi páčil.

Čas plynie veľmi rýchlo, a tak sa aj naši kamaráti museli pobrať ďalej. Predtým však s trpezlivosťou odpovedali na množstvo otázok, ktorými ich deti zasypávali. Bol to skutočne krásny deň prežitý s ľuďmi, ktorí sú vďační Bohu za to málo, čo majú.

Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli zorganizovať túto akciu, zvlášť saleziánom, ktorí nám zapožičali priestory svojho strediska a postarali sa aj o nocľah pre našich kamarátov.