Október je mesiacom mnohých tvárí. Je to, okrem iného, mesiac úcty k starším a zároveň mimoriadny misijný mesiac.

Aj deti, ktoré prišli v sobotu 12.10. do priestorov fary, zažili neobyčajné popoludnie. Stretnutie sme začali modlitbou a potom sme sa venovali jednému zo skutkov telesného milosrdenstva, a to: „chorých navštevovať.“ Po úvodnom slove p. kaplána Martina a vysvetlení daného skutku sme sa rozdelili do skupiniek a išli navštíviť starké našej farnosti.

Doniesli sme do ich domova lásku, radosť a šťastie, ale aj niečo sladké pod zub. Zároveň sme im odovzdali od ostatných detí anjelikov, ktorých im nakreslili aj s odkazom pre ne.

Nie len deti, ale aj my, animátori, sme si uvedomili, že stačí krátka návšteva a ich svet je zrazu krajší. Napriek tomu, že už možno nie sú čiperné, zrak, či sluch im veľmi neslúži alebo sa im ťažko chodí, stretnutie s nimi v nás zanechalo hlbokú stopu. Navzájom sme sa povzbudili slovom, láskavým pohľadom, a dokonca samotnou prítomnosťou.

Na záver už len chceme dodať, aby sme nezabúdali na starých ľudí v našom okolí, v rodine a venujme im aspoň niekedy kúsok svojho času. Stojí to zato!