Minulý rok nás chytili za srdce saleziánske misie a ešte nás to neomrzelo... Voláme sa Anežka a Zuzka a sme misijné dobrovoľníčky. Aj tento rok sa pripravujeme na misie na Ukrajine. Minulý rok sme zažili neopísateľnú atmosféru spoločenstva či už na prípravných misijných stretkách, alebo aj na samotných misiách na Ukrajine. Bolo nás asi 60 mladých ľudí z celého Slovenska. Spájala nás viera, priateľstvo a láska, no hlavne jeden krásny a vznešený sen – dosiahnuť nebo a začať ho budovať už tu na zemi a pritiahnuť doň i iných. Túžili sme zasiať zrnko viery do otvorených srdiečok ukrajinských detí a mladých, aby mohlo rásť a prinášať ovocie. Naším veľkým vzorom je sv. don Bosco, ktorý mal jedno krásne heslo: ,,Da mihi animas...“ – Daj mi duše, ostatné si vezmi. Asi takto sme išli na Ukrajinu, zbierať duše, vytrhať ich zo zeme zla a klásť ich do náručia Boha, ktoré je vždy otvorené.

Je síce pravdou, že na Ukrajine sme istým spôsobom išli dávať, no myslíme si, že viac sme dostali my. Odchádzali sme obohatené o zážitky s ukrajinskými deťmi a mladými s celou našou misijnou rodinkou, no hlavne o zážitky s Bohom. Na každom kroku sme zažívali dotyky Boha, ktoré zostali v našich srdciach, ako tam zostal každý úsmev a priateľstvá z misijnej rodiny. O všetky ,,dužeharne chvilinky“, ktoré sme prežili na Ukrajine a ktoré zostali v našich srdciach, sa chceme s vami podeliť. Pozývame vás teda na malý ukrajinský ,,zustrič“ – stretko spojené s naším svedectvom, ktoré sa uskutoční v piatok 20.2.2009 po mládežníckej sv. omši v kostole. Tešíme sa na vás.

PS: Zázraky sa dejú už tu na zemi a jeden z nich je ukrytý v našom srdci. Chceme sa oň s vami podeliť. Pozvaní ste všetci... A zo šerdečka.

foto