foto

22. septembra 2013 sa v Košiciach uskutoční prvý Národný pochod za život. Konferencia biskupov Slovenska, ktorá je hlavným organizátorom podujatia, pozýva na Národný pochod za život všetkých ľudí dobrej vôle. Osobitne pozýva k účasti veriacich z našich farských spoločenstiev, modlitbových spoločenstiev, mladých, rodiny i seniorov. Angažovanosť za ochranu každého ľudského života je neoddeliteľnou súčasťou Evanjelia života, o ktorom má svedčiť každý z nás. Registrácia už bola spustená na stránke pochodzazivot.sk, na ktorej sú aj ďalšie informácie.

V rámci duchovnej prípravy pozýva KBS k Modlitbe Národného pochodu za život (je na zadnej strane kartičiek, ktoré boli do farností distribuované už skôr). Bezprostredná duchovná príprava bude prebiehať ako súčasť akcie Mladí za rodinu 9 dní pred samotným pochodom.

Na nedeľu 1. septembra 2013 je pripravený pastiersky list biskupov Slovenska. Spolu s týmto listom budú do farností dodané aj podrobnejšie informácie o podujatí, vrátane podkladov na bezprostrednú duchovnú prípravu, plagátu či programu.

Informácie o Národnom pochode za život sú dostupné a priebežne dopĺňané na stránke pochodzazivot.sk a na stránke www.facebook.com/NarodnyPochodZaZivot2013 . Zahrňme Národný pochod za život do úmyslov našich modlitieb, aby priniesol hojné duchovné ovocie.