„Vo svojom živote sa nespoliehať na to, že sa dostaneme do neba za naše zásluhy: či už dobré skutky, modlitby alebo angažovanie sa rôznou pastoračnou aktivitou atď. Tieto veci nám majú pomáhať tvoriť a upevňovať si vzťah s Bohom. Na konci nášho života je potrebné sa na základe vytvoreného vzťahu s naším milujúcim OTCOM odovzdať s dôverou Božiemu Milosrdenstvu . Sami to nedáme!!! (Marián)

„Na duchovnej obnove som sa učil dôverovať Bohu ako OTCOVI. Viesť s ním dialóg. Vidieť ľudí, situácie a veci jeho OČAMI. Ďakovať, budovať s ním vzťah a úplne sa mu zveriť, aby bol skutočne na prvom mieste v mojom živote. (Stano)

„Témou duchovnej obnovy bol sv. Lukáš – evanjelista. Sv. Lukáš nám predstavuje príchod Božieho kráľovstva. My si  Božie kráľovstvo predstavujeme rôzne. Je potrebné sa snažiť, aby Božie kráľovstvo bolo v našom vnútri. Tí, čo chcú duchovne rásť, odporúčam absolvovať takéto duchovné podujatie. Skrze Ducha Svätého som získal nový pohľad na evanjelium.“ (Bartolomej)

„Mňa to veľmi obohatilo a som rád, že sa také podujatie organizuje.“ (Ondrej)

„Duchovná obnova ma veľmi obohatila. Potreboval som už dávnejšie takéto pozastavenie sa.“ (Alfonz)

„Počas duchovnej obnovy ma oslovilo, že sme sa stíšili počas týchto troch dní. Vôbec mi nechýbala televízia a ani som nevedel, ako hral Slovan. Až v utorok som sa to dozvedel a vôbec mi to nevadilo.“ (Janko)

„Boli sme pozvaní k tomu, aby sme hlbšie prežívali Božie slovo a viac sa obracali k nášmu nebeskému OCKOVI.“ (Julo)

„Ježiš nás hľadá v hriechu, v ktorom sme sa my už udomácnili. Boh presahuje všetky miery dobroty. Modlitba je budovanie vzťahu, aby skrze naše ruky BOH mohol konať veľké veci. OTCOVO slovo sa vyplní, pretože som sa naučil BOHU dôverovať... Ľahko sa to všetko číta a hovorí. Teraz s BOŽOU pomocou je to už len potrebné pretaviť do skutkov . Navzájom si držme palce.“ (Lukáš Fero)

foto