Apoštol Pavol v Liste Rimanom píše: „Máme rozličné dary podľa milosti, ktorú sme dostali: či už dar prorokovať v súlade s vierou, alebo dar slúžiť v službe, alebo učiť pri vyučovaní, či povzbudzovať pri povzbudzovaní.“ (Rim 12, 6 – 8) Týmito slovami sv. Pavol Rimanom pripomína, že všetci dostali nejaký dar, ktorý majú dať do služby iným, do služby Cirkvi.

Každý má teda v Cirkvi svoje vlastné miesto. Aj v našej farnosti je možnosť zapojiť sa do rôznych služieb: miništrovať, byť lektorom, žalmistom, byť animátorom detí či birmovancov, pomáhať charite atď. Mnohí však v ani jednej z týchto služieb zatiaľ nenašli svoje miesto. V Skutkoch apoštolov ale nachádzame krátku zmienku o tom, že existuje aj iný druh služby, ktorá môže byť na osoh celej kresťanskej komunite: „Petra teda strážili vo väzení. Ale Cirkev sa bez prestania modlila k Bohu za neho.“ (Sk 12, 5) Aj vďaka tejto modlitbe prichádza k Petrovi anjel a vyvádza ho z väzenia von na slobodu.

Tento krátky úryvok poukazuje na to, aké dôležité je modliť sa za iných ľudí. Nás inšpiroval k tomu, že Vám ponúkame možnosť zapojiť sa do takejto modlitbovej služby v našej farnosti. Pozývame Vás modliť sa za jedného birmovanca alebo prvoprijímajúce dieťa a takto ich duchovne sprevádzať počas ich prípravy na prijatie týchto sviatostí. Lístok s menom dieťaťa si môžete vyzdvihnúť v sakristii (v Sabinove, v Jakubovanoch aj v Orkucanoch) a modliť sa za neho do konca júna. Za všetkých, ktorí sa zapoja do tejto služby, bude odslúžená sv. omša.