„Poď, nechaj bokom každodennú drinu, unikni na chvíľu z víru myšlienok, odlož starosti,...“ takto sa začíname spolu modliť. Dňa 14.12.2013 si pripomenieme 3 roky, čo sa každý utorok stretávame na fare po večernej sv. omši. Spoločne sa modlíme − chválime a ďakujeme za dary, ktoré nám náš dobrotivý Boh dal. Tu sa môžeme zdôveriť so svojimi problémami i trápeniami, ktoré odovzdávame iba Bohu. Okrem pravidelných stretnutí sme sa v lete spoločne stretli na opekačke, kde sme sa vzájomne povzbudzovali, spolu sme si zaspievali, ale aj pochutnali na dobrej klobáske.

V máji sa náš zástupca zúčastnil na celoslovenskom stretnutí koordinátorov vo Svite. V dňoch 11.10. – 13.10.2013 sa štyria zástupcovia z nášho spoločenstva zúčastnili celoslovenského stretnutia otcov vo Svite. Témou stretnutia bolo: „Boh Otec a jeho Láska.“ Prvý deň sme začínali sv. omšou, ktorú celebroval pomocný biskup košickej arcidiecézy Mons. Stanislav Stolárik. Vo svojom príhovore sa nám poďakoval za našu činnosť, hovoril o dôležitosti otca v rodine aj o úlohe rodiny. Vyzval nás, aby sme boli naďalej dobrými manželmi a otcami rodín. Pri celonočnej adorácii sme sa stíšili a rozjímali o našich rodinách. Hlavným prednášateľom bol don Anton Červeň, SDB, ktorý poukázal na úlohu otca v rodine, otca, ktorý otvára dvere márnotratnému synovi. Podotkol, že otec je ten, ktorý čaká na syna s otvorenou náručou, či sa mu nevráti. Prežili sme úžasné dni, kde sto otcov z celého Slovenska sa spoločne modlilo za naše rodiny a rodiny našich farností. Spoločne sme zdieľali naše radosti, starosti, ale aj cesty k viere. Naše stretnutie bolo aj plné spevu.

Modlitbou otcov môžeme zakúsiť zmenu života, pri ktorej sa učíme odovzdať naše manželky a deti nášmu Bohu. Boh nás miluje a chce, aby sme v našich povinnostiach uspeli ako muži, ktorí sú duchovnými i fyzickými otcami.

Pozývame ostatných otcov, ktorí sa ešte nerozhodli, aby sa pripojili k nám. Medzi nás môžu prísť aj tí otcovia, ktorí sú iného vierovyznania, ale aj tí, ktorí nechodia pravidelne do kostola.

foto