Veľmi peknú a záslužnú úlohu majú ženy, matky, staré matky. Svedčiť o viere pred svojimi deťmi a vnukmi − svedčiť o tom, že Ježiš je živý, žije, vstal z mŕtvych.

Milé mamy a staré mamy, vydávajme toto svedectvo a zároveň milujme svoje deti a vnukov a modlime sa za nich. Láska matiek mení svet.

Skupinky modlitieb matiek sa stretávajú aj v Sabinove. Veríme, že aj keď sa veľmi nezviditeľňujeme, sme modlitbové skupinky, predsa ste o nás už počuli.

Fungujeme tri roky a stretávame sa každý týždeň v saleziánskom stredisku. Jedna skupina pred sv. omšou a druhá po sv. omši.

Stretnutia MM musia byť pravidelné, v rovnaký deň v týždni a v rovnakú hodinu. Trvajú približne hodinu. Skupinka má mať 2 − 8 matky, ak je nás viac, utvoríme novú skupinu. Býva dobrým zvykom, že skupinu vedie mama, ktorá dohliada na základné princípy MM. Vedúcimi našich skupiniek sú: mama Milka Mišenčíková a mama Jožka Urbanová.

Pri stretnutiach sa zjednocujeme v modlitbe a odovzdávame deti do Ježišovej ochrany. Mamy a staré mamy, ktoré by sa chceli k nám pripojiť a modliť sa za svoje deti, môžu prísť na naše stretnutia, veľmi rady ich privítame alebo poradíme so založením novej skupinky, alebo napíšte na mail milka1963@azet.sk


„Prestaňte plakať a utrite si slzy,
všetko, čo ste urobili pre svoje deti
bude odmenené.
Vrátia sa z nepriateľovej krajiny.
Je tu nádej pre budúcnosť.
Vaše deti sa vrátia domov.
Ja Pán som tak povedal.“ (Por. Jer 31, 16 − 17)

foto