Každý z nás má inú cestu k svätosti. Máme v srdci túžbu ju nájsť. Nájsť miesto, kde budeme slúžiť a budeme užitoční. Užitoční Bohu. Nie len miesto, kde nám bude jednoducho dobre, kde všetko bude krásne, zem vystlaná lupeňmi kvetov a žiadne ťažkosti ani bolesť. Na to si musíme počkať až v Nebi. Dovtedy potrebujeme miesto, kde nás Boh bude neustále robiť lepšími.

Angelus je celoslovenská modlitbová sieť ľudí, ktorí hľadajú svoje povolanie, či už povolanie k manželstvu a rodine, alebo povolanie k zasvätenému životu (ako napr. rehoľník, panna, člen sekulárneho inštitútu), alebo povolanie k posvätnej službe (ako diakon či kňaz). Členovia spoločenstva sa denne modlia „Anjel Pána“ (latinsky Angelus Domini) za všetkých, ktorí sa pridali k tomuto spoločenstvu.

Každý člen spoločenstva dostane dvoch patrónov: rehoľníčku, rehoľníka či kňaza a svätého v nebi, ktorí budú spoločne sprevádzať jeho hľadanie povolania. Ak chce, môže so svojím pozemským patrónom nadviazať e-mailový, listový či osobný kontakt.

Oficiálne členstvo sa končí, keď mladý človek uzavrie manželstvo, prijme diakonské svätenie, zloží prvé sľuby alebo podobný záväzok. Záštitu nad spoločenstvom prevzala Subkomisia pre pastoráciu povolaní a semináre pri KBS. Viac informácií sa dozviete na internetovej stránke www.angelus.sk .