14.decembra 2011 uplynul rok , čo sa v našej farnosti raz v týždni/každý utorok o 19:15 hod. na fare stretávajú otcovia pri spoločnej modlitbe otcov. V tomto časopise už bolo vysvetlené, aké je to hnutie. Pre oživenie pamäte, ide o spoločné modlitby otcov za Božie požehnanie pre svoje rodiny – manželky, deti aj vnúčatá. Hlavným prvkom tohto hnutia je hľadanie Božej vôle v živote otcov skrze úplné odovzdanie sa do jeho rúk. Prevláda u nás priateľská atmosféra, dôvera a vzájomné porozumenie. Modlíme sa v malých skupinkách 7 – 8 mužov. Modlitby sú jednoduché – čítame ich z našej knižky, pričom prosíme Ducha Svätého, aby nám pomohol chápať to, čo práve potrebujeme. Počas modlitieb aj spievame, čítame krátky úryvok zo Sv. Písma a osobitne si ceníme chvíle zdieľania, keď sa niektorý z otcov zverí prítomným so svojimi radosťami, alebo naopak, trápeniami. Snažíme sa o dôveru, a preto citlivé osobné veci zo skupinky nevynášame. Modlitba otca v rodine je veľmi dôležitá a má to vplyv na formovaní sa celej rodiny. Pri našich vyznaniach každý z nás cíti, že sa v našich rodinách, od kedy sa spoločne modlíme, žije krajšie. V našej skupinke sme otcovia ako mnohí iní. Andrej, Jano, Stano...to sú otcovia so svojimi radosťami i trápeniami, úspechmi i zlyhaniami. Keď však dokážeme v modlitbe a v dôvere prednášať svoje prosby a vďaky, napĺňa nás radosť a Boží pokoj a starosti nás prestanú gniaviť. Stačí úprimná snaha a odvaha dať Bohu šancu. Dovoliť mu, aby nebol len divákom, ale aj účastníkom v našich životoch.

Viete, chlapi, po čom možno najviac túži dobrá kresťanská žena? Aby jej muž bol skutočným duchovným vodcom v rodine. Naše rodiny potrebujú otcov pevných a zodpovedných, o ktorých sa budú môcť oprieť ich ženy. Aj dnešní muži sa musia učiť, že za svoje svedectvo budú prinášať obete.

Sme otvorení prijať do skupiny nových otcov a máme na pamäti, že nemusia mať skúsenosti s modlitbou v malom spoločenstve. Snažíme sa potlačiť našu prirodzenú túžbu rozdávať rady a radšej odovzdávame tieto problémy Pánovi. Otcovia, príďte medzi nás. Radi vás privítame.