1. Palec je prst smerom k nám. Preto sa začíname modliť za tých, ktorí sú nám najbližší. Sú to ľudia, ktorých si pamätáme najlepšie. Modlitba za našich milovaných je "sladká povinnosť".

2. Ďalší prst je ukazovák. Modlime sa za tých, ktorí učia, vzdelávajú a liečia. Do tejto kategórie patria učitelia, profesori, lekári a kňazi. Potrebujú podporu a múdrosť, aby určovali ostatným správny smer. Vždy na nich pamätajme vo svojich modlitbách.

3. Ďalší prst je prostredník, je najvyšší. Pripomína našich vodcov. Modlime sa za prezidenta, poslancov, podnikateľov a vedúcich pracovníkov. Sú to ľudia, ktorí riadia osud národa a ovplyvňujú verejnú mienku... práve oni potrebujú Božie vedenie.

4. Štvrtý prst je prstenník. Mnohí sa budú diviť, ale je to náš najslabší prst, každý učiteľ klavíra to môže potvrdiť. Ten je tam, aby nám pripomenul modlitbu za slabých, za tých, ktorí sa stretávajú s problémami a za nemocných. Oni potrebujú naše modlitby vo dne i v noci. Modlitieb pre nich nebude nikdy príliš mnoho. A je to pozvanie i k modlitbe za manželské páry.

5. A konečne je tu náš malíček, najmenší zo všetkých. Musíme sa vnímať ako malí pred Bohom a blížnymi. Ako hovorí Biblia, "poslední budú prvými". Malíček nám pripomína, aby sme sa modlili za seba.