Nikto z nás nemá rád dlhy. Ani ja. A predsa by som vám jeden chcela splatiť. Dlhujem vám totiž pokračovanie príbehu z misií v Turkmenistane. Čas dozrel a nám sa konečne podarilo pripraviť niečo zaujímavejšie a bezprostrednejšie než len naše rozprávanie. S radosťou vás teda pozývam na krátky, ale o to zaujímavejší, film o misii a našej práci v Turkmenistane. Premietanie bude v nedeľu 12. júla hneď po popoludňajšej pobožnosti v kostole. Ste srdečne pozvaní.

V ten istý deň vás zároveň chceme poprosiť o účasť na novom misijnom volaní. V toto leto je naše spoločenstvo spoluorganizátorom medzinárodnej evanjelizačnej školy v Poľsku a misijných výjazdov na Litvu, do Bieloruska, na Ukrajinu a možno aj na Slovensko (Sabinov). Je to pre našich mladých nová výzva, a tak sa za nich budeme spoločne modliť a prihovárať sa aj za tieto krajiny. V tú istú nedeľu bude tiež farská zbierka na účel spomínaných misijných výjazdov. Aj takto vás pozývame k účasti na týchto misiách, kde nesieme tak svedectvo našich osobných životov s Pánom, ako aj svedectvo života celej našej farnosti. Tu totiž žijeme, rastieme a dozrievame vo viere. A ovocie chceme prinášať doma, ale aj na každom mieste, kam nás Ježiš zavolá.

„Misijný elán je jasným znamením zrelosti cirkevného spoločenstva.“ (Benedikt XVI., apoštolská exhortácia Verbum Domini, 95)

Zo srdca ďakujeme za každú modlitbu, finančnú podporu aj dobré slovko povzbudenia.

Naše misijné aktivity môžete podporiť teraz, ale aj kedykoľvek v priebehu roka príspevkom na účet číslo: 2728967854/0200 VÚB Banka.