Misijná púť detí je medzi deťmi – vianočnými koledníkmi dosť známa. Tentoraz toto pekné podujatie pripadlo na sobotu 14. Mája. Misijná púť detí je príležitosťou oživovať vieru detí prostredníctvom stretnutia s kamarátmi z viacerých farností.

Našu farnosť na tomto podujatí zastupovalo 40 detí a animátorov z Orkucian a Jakubovian. Témou púte bola „VODA“, ktorá má pre človeka nenahraditeľný význam. Cesta na Mariánsku horu bola spestrená zaujímavými aktivitami a súťažami. Priamo na Hore čakal malých pútnikov hudobno-tanečný program, dobronovinový blok a rovnako aj možnosť prijať sviatosť zmierenia. Vyvrcholením púte bola slávnostná svätá omša, ktorú celebroval spišský pomocný biskup Štefan Sečka.

Počasie bolo ideálne a tak sme prežili krásny, veselý a duchovne hodnotný deň.

Misijnú púť detí pripravilo eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí.

Svojimi otvorenými podujatiami eRko motivuje deti, aby sa stávali aktívnymi, angažovanými kresťanmi a sami formovali tvár spoločnosti. Väčšina zúčastnených deti sa počas Vianoc zapájala do koledníckej akcie Dobrá novina, ktorej výťažok je určený na podporu projektov v afrických štátoch. V poslednom ročníku DOBREJ NOVINY slovenskí koledníci vyzbierali sumu 846-tisíc eur.

foto