„Základ je, aby dieťa malo rozum, dušu a srdce na správnom mieste.

A to sa nevybuduje v technologickom priestore.“(Slávka Kubíková)

V mesiaci máj eRko prináša kampaň „MINIdigi“, ktorá nadväzuje na dlhoročnú a obľúbenú kampaň „Vypni telku, zapni seba!“ Bude prebiehať v týždni pred Medzinárodným dňom detí, v termíne od 24. – 30. mája 2021.

Vnímame zmenu povahy aktivít, ktoré deti a mladí v digitálnom svete vykonávajú. V priebehu posledných rokov sa z pasívnych sledovateľov televízie, stali aktívni hráči online hier, zdieľači príspevkov na sociálnych sieťach, či četujúci s kamarátmi cez rôzne aplikácie. To v sebe ukrýva veľa pozitívneho, na druhej strane i veľa rizík a nástrah. Zároveň reagujeme aj na podnety odborníkov, ktorí čoraz viac publikujú o vzťahu ľudí, osobitne detí, k digitálnym technológiám. Nanajvýš aj pandemická situácia výrazne posilnila potrebu komunikovať a sprevádzať deti digitálnym svetom, ktorý sa dlhé mesiace stal hlavným prostriedkom pre vzdelávanie a kontakt s druhými. Veľmi si uvedomujeme, že Vy, ako rodičia, ste tými, ktorí majú najväčší vplyv i dosah na deti a, bezpochyby, práve rodina je tým prvým miestom, kde si deti budujú vzťah a postoj k digitálnym technológiám.

Pozývame a ponúkame vám teda možnosť zapojiť sa do tejto kampane ako rodina. Materiály ku kampani sú dostupné na stiahnutie na stránke https://erko.sk/minidigi-materialy/

Po skončení kampane, ak budete chcieť, sa môžete s nami podeliť o vaše zážitky.