Zafúkal vietor, z nedeľňajšej oblohy spadla posledná kvapka dažďa a pomedzi mraky nesmelo zažmurkalo slnko, ktoré sa už nevedelo dočkať toho, ako opäť privíta decká pobehujúce po ihrisku. Deti ho samozrejme nesklamali a s radosťou sa v šiesty septembrový deň hrnuli cez bráničku do saleziánskeho strediska, kde tohto roku privítali začiatok školského roka Maxistretkom.

Začali sme odovzdaním seba i nasledujúceho školského roka do rúk našej nebeskej Mamky Márie, a potom hor sa do hier.. Nesmela chýbať obľúbená hra Buldog, ktorá so sebou nepriniesla len zopár špinavých mikín a zopár posledných letných modrín, ale hlavne veľa usmiatych tvárí, pri ktorých sa zabudlo na to ostatné:). Nasledovalo rozdelenie do skupiniek, v ktorých sa deti spoznali so svojimi rovesníkmi a animátormi a dohodli sa na termíne stretiek počas školského roka. Nechýbala hudba, tanec, futbal či chodenie na choduliach, a samozrejme, ani doplnenie energie v podobe výborných koláčikov, ktoré upiekli naše gazdinky – staršie aj mladšie animátorky. Taktiež ďakujeme za návštevu pánovi kaplánovi Matúšovi a pánovi diakonovi Ľubomírovi, ktorí nás veľmi potešili svojou prítomnosťou a skutočne preukázali pozitívny vzťah k hrám a k deťom:).

Všetky deti, ktoré ešte nevedia o tom, že saleziánske stredisko je tu pre nich, pozývame na stretká, kde sa nielen zoznámia s novými kamarátmi, či lepšie spoznajú tých starých, ale hlavne, naučia sa veľa užitočného, zažijú kusisko zábavy a dobrej nálady.

Na záver by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí v nedeľu nesedeli doma, ale prišli nás podporiť a s nami sa zabaviť. Avšak vy, čo ste nemohli prísť, nesmúťte. Určite bude veľa ďalších príležitostí zahrať sa, omladnúť v prítomnosti mladých a spoznať nás všetkých, ktorí sa v duchu dona Bosca a s veľkou radosťou staráme o to, aby dni, ktoré sú plné povinností a starostí, niesli so sebou aj príchuť naplnenia, radosti a pohody.

fotofoto