logo

Už je tomu tak, že všetko nám asi ubieha akosi rýchlo. A tak sa nám nezadržateľne blíži aj veľká udalosť roka pre katolícku mládež na celom svete – Svetové dni mládeže (SDM) v Madride od 11. do 21. augusta 2011. Na konci júna bolo oficiálne registrovaných 440 tisíc účastníkov, predpokladá sa však, že skutočný počet presiahne milión. Podľa svedectiev mladých z predošlých stretnutí sa tieto dni stávajú pre mnohých novým „nakopnutím“, ba dokonca obrátením vo viere. Medzi mladými z celého sveta budeme mať v Madride aj zástupcov z našej farnosti (minimálne 7, o ktorých viem :)). Oslovil som ich s jednoduchou otázkou: Aké sú tvoje očakávania od SDM v Madride, alebo na čo sa najviac tešíš? Tu sú odpovede aspoň niektorých z nich:

Lukáš:

Aké sú moje očakávania?

...spoznám veľa ľudí, novú krajinu a jej obyvateľov, ale hlavne odnesiem si odtiaľ veľa duchovných zážitkov.

Na čo sa najviac teším?

...na masu ľudí. :) Asi najviac na sv. Otca a o trošku menej na more.

Dominika:

Najviac sa teším na to, že tam budú mladí ľudia z celého sveta, a že nás všetkých bude spájať jediný cieľ, ktorým je náš Pán. Naše srdcia budú spoločne biť pre to jediné kvôli čomu sme tam išli. Budú biť túžbou po jeho prítomnosti, jeho blízkosti a jeho nekonečnej láske.

Matúš:

Na otázku ohľadne mojich očakávaní od Madridu by som odpovedal asi takto: Chcel by som sa znovu povzbudiť a posilniť vo viere, a najmä sa nadýchnuť univerzálnosti všeobecnej Cirkvi - rozmanitosti tvárí a jazykov, ktorú však spája jediný Kristus.

Prvoradý cieľ tohto článočku je poprosiť vás všetkých, aby ste počas týchto výnimočných dní nezabudli vo svojich modlitbách aj na týchto našich zástupcov, aby sa „zakorenení a postavení na Ježišovi Kristovi, upevnení vo viere“ vrátili medzi nás s novým odhodlaním pre Krista a mohli priniesť ovocie SDM aj medzi nás.