Posledná pôstna nedeľa, pod názvom Kvetná nedeľa, je prvým dňom Veľkého týždňa. Keďže mladí sa vtedy významným spôsobom podieľali na Ježišovej ceste, tento deň je aj Svetovým dňom mládeže. Súčasná mládež znovu obklopuje Ježiša, ale tento raz pri liturgii Kvetnej nedele. Svojou účasťou na tejto oslave vyjadruje svoj postoj, svoju vieru a svoj vzťah ku Kristovi a k Cirkvi.

Aj v našej sabinovskej farnosti sa zrodila, rozpracovala a uskutočnila myšlienka (už niekoľkokrát), spojiť všetku mládež nášho mesta bez rozdielu na spoločenstvo, záľuby, vek. Ich šťastie a vnútorná radosť z osláv tohto dňa sa plnou mierou preniesla aj na nás rodičov. Šťastné deti, šťastní rodičia.

Celonočná piatková adorácia za mládež otvorila pripravený program tejto slávnosti. Básnické prevedenie pozvánky p. kaplána Matúša na spoločný nedeľňajší obed ešte viac povzbudilo mladých a 14 odvážlivcov si začalo pripravovať svoje vlastné zastavenia a hlboké zamyslenia Krížovej cesty, aby v nedeľu poobede mohli aj týmto spôsobom preukázať svoju lásku ku Kristovi. Palmový a bahniatkový sprievod cez mesto s našimi kňazmi, svätá omša, pašie a svätyňa plná mladých ľudí, vyvolávali zimomriavky na tele i snahu poďakovať sa v modlitbe za naše deti, ale aj za tých, ktorí im toto všetko pripravili a sprostredkovali.

Po sv. omši sa spolu s kňazmi stretli pri slávnostne prestretom stole, kde vraj cítili prítomnosť samého Krista. Poobede nasledovala krížová cesta s vlastným zamyslením, na ktorej si postupne podávali kríž chlapci aj dievčatá . Po nej nasledovali poobedňajšie spoločné aktivity v saleziánskom stredisku a celý deň bol ukončený slávnostným požehnaním.

Všetci dúfame, že toto úsilie a snaha našich kňazov žiť pre svojich veriacich sa raz podpíše aj pod životy našich detí a my, rodičia, sme za to nesmierne vďační.