Už to nie je nič mimoriadne, keď prvý sviatok vianočný obyvatelia Orkucian začujú, ako im skupinka spievajúcich detí zvoní alebo klope na dvere. Sú to totiž koledníci Dobrej noviny, prinášajú radostnú zvesť o narodení malého Ježiška spojenú s finančnou zbierkou.

Tento rok koledníci klopali opäť. Klopali na dvere, no aj na ľudské srdcia. Prinášali radosť, no prosili aj o pomoc pre tých, čo si sami pomôcť nedokážu. Toto klopanie niekedy pripomínalo tie dávne chvíle, keď klopal Jozef spolu s Máriou v Betleheme, aby našli nejaké miesto pre seba i pre malého Ježiška, ktorý sa mal narodiť. Niektorí v ten čas neboli doma, iní mali plno, tí druhí boli zaneprázdnení a tí ďalší jednoducho nechceli, aby ich niekto vyrušoval.

My sme ale predsa len veľmi radi, že sa našlo mnoho mnoho tých, ktorí na toto naše klopanie odpovedali otvorenými dverami, láskavým prijatím i neignorovaním pokladničky v rukách koledníkov. Naši koledníci navštívili 78 domácností, pričom sa im podarilo vyzbierať 530 €. Kolednícky tím tvorilo 21 detí a 7 animátorov a sprevádzajúcich osôb.

My, koledníci, ďakujeme teda všetkým vám, ktorí ste nás vrúcne i s otvoreným srdcom pozvali do svojich príbytkov. Ja osobne chcem poďakovať vám, deti, že ste obetovali svoj voľný čas, a že ste sa na toto koledovanie aj usilovne pripravovali chodením na prípravné stretká či tvorbou kostýmov (boli ste naozaj krásni :)). Taktiež chcem poďakovať animátorom a sprevádzajúcim osobám, ktorí starostlivo dohliadali na všetky deti i program. Pán nech vám to všetkým vynahradí.

Všetkým vám prajeme, nech Láska, ktorá prišla na svet v podobe malého dieťaťa, vstupuje do vašich životov, do vašich sŕdc, do všetkých krásnych i náročných okamihov vášho života po celý tento práve začínajúci sa rok 2012. Stačí len otvoriť svoje srdce.

fotofotofoto