Je skutočne pravdou, že dnes nie je problémom stretnúť neveriaceho človeka. Aj v kostoloch sa nájde veľa ľudí, ktorí sú veľmi ďaleko od Evanjelia. Svätý Otec Benedikt XVI. Konštatuje, že niekedy je ťažké nájsť Evanjelium medzi kresťanmi. „Môžeme myslieť na to, že kresťanstvo unavené vo viere zanechalo Pána. Je teda potrebné uskutočňovať Ondrejovské „Zostali u neho“. Tieto a podobné myšlienky odzneli v homílii počas slávenia sviatku sv. Ondreja minulú sobotu v Košiciach.

Je to pravda, že aj napriek mnohým výzvam, ktoré v posledných rokoch k nám zaznievajú z úst pápežov, biskupov a kňazov, máme stále problémy žiť so Svätým Písmom, žiť s Božím slovom. Každý deň počúvať toho, ktorý má byť Pánom nad našim životom, a ktorý k nám chce a môže prehovoriť.

Aj preto sa nedeľa 12. Decembra bude sláviť ako nedeľa Biblie. Chceme sa znovu povzbudiť k odhodlaniu nastúpiť život podľa Evanjelia, čo si vyžaduje jeho pravidelné čítanie. Je treba začať viac milovať to SLOVO a dať mu príležitosť a čas prinášať úrodu v našom živote.

U nás sa na slávenie tejto nedele pripravíme spoločným programom pre všetky vekové kategórie – od detí až po starších bratov a sestry – ktorý má za úlohu pomôcť ľuďom v ktoromkoľvek veku spoznávať Sväté Písmo, jeho posolstvo, porozumieť Božiemu slovu a zažiť spoločenstvo pri počúvaní a čítaní Božieho slova. Tento celoslovenský projekt s názvom Noc čítania Biblie začne v piatok 10. 12. po večernej sv. omši a po vyhodnotení fotografickej súťaže priamo v kostole. Po spoločnom úvode sa odoberieme do priestorov našej Cirkevnej školy, kde bude pokračovať program v skupinách podľa vekových kategórií – mladšie deti okrem čítania Biblie čakajú rôzne zaujímavé úlohy, pravá židovská večera, film, animácia, vyrábanie dobového oblečenia; staršie deti budú ešte okrem toho pripravovať scénky jednotlivých biblických príbehov a iné prekvapenia; pre stredoškolskú mládež a dospelých bude k dispozícii okrem iných zaujímavostí aj prednáška biblistu Štefana Novotného, práca s textom, biblický film a, samozrejme, modlitba s Božím slovom. Podrobnejšie sa o programe môžete dočítať v prílohe a na plagátoch. Dôležité však je, že aj týmto našim spoločným „bdením“ nad Božím slovom ukážeme aj svoj postoj, že si uvedomujeme životnú dôležitosť prítomnosti Biblie v našom každodennom živote. Program sa ukončí o 24.00 Eucharistickou poklonou a požehnaním v kaplnke CZŠ. Z celého srdca Vás pozývame vytvoriť spoločenstvo okolo Pána a jeho slova, čím sa pripodobníme jeho učeníkom a poslucháčom, ktorí niekoľko hodín sedeli pri jeho nohách alebo kráčajúc s Ním do Emauz dali priestor tomu, aby sa rozhorelo ich srdce a aby boli schopní spoznávať ho aj v najbezútešnejších chvíľach života.