Pápež František hovorí, že „politika je jednou z najväčších foriem činorodej lásky“ a „politika je povinnosťou pre kresťana“. ZKSM v roku 2009 spustilo modlitebný projekt „Tvoja vec!“, ktorý chce byť celoslovenskou komunitou horlivých ľudí, ktorí zdieľajú Božie hodnoty, veria v silu modlitby a chcú byť soľou a svetlom.

V roku 2013 prišiel projekt „Adoptuj si politika“. Modlíme sa za politikov na najvyššej úrovni v našej republike, aby hodnoty kresťanstva, ako je spravodlivosť, čestnosť či úcta k životu, boli rešpektované aj v politike.

V januári 2014 sme spustili projekt „Kresťan v politike“. Začali sme na západnom Slovensku a postupne prechádzame na východ. 12. marca v Košiciach a 13. marca v Prešove sa uskutoční seminár, na ktorom chceme spolu rozprávať o častom negatívnom a pasívnom postoji kresťanov k politike. Následne na to bude prebiehať v termíne od 21. do 23. marca víkendový seminár v RZ Lúčka – Potoky pri Lipanoch.

Keďže sa blížia voľby prezidenta SR, spúšťame od 8. do 14. marca modlitbovú kampaň „7 dní teraz“, cieľom ktorej je pozvať ľudí a spoločenstvá na Slovensku do modlitieb a pôstov za prezidentské voľby 2014.

Podrobnejšie informácie o uvedených projektoch nájdete na: www.tvojavec.sk, www.adoptujsipolitika.sk, www.krestanvpolitike.sk , 7dni.tvojavec.sk.

Z uvedených stránok spracoval Miroslav Novák