Leto je už v plnom prúde, ale my by sme sa chceli s Vami podeliť o jeden „ľadový“ hokejový zázrak, ktorý sme zažili niekoľko týždňov dozadu. Máme veľmi radi hokej, fandíme našim hokejistom, keď sa im darí i keď nie. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sú každoročne pre našu rodinu takým „malým sviatkom“. Počas týchto 2 týždňov je výnimočne dovolené sedieť pri telke aj počas dňa, keď dávajú nejaký zápas. Tak to bolo aj tohto roku. Hokejom sme „žili“ o to viac, že tohtoročné majstrovstvá sa konali na Slovensku. Zápasy sme plánovali vychutnať si v našej obývačke, lebo kúpiť lístky priamo na zápas do Steelarény v Košiciach by bol pre našu rodinu drahý špás.

V piatok mi zrazu volá kamarátka, že má možnosť zohnať lístky, ale „len“ na zápas, kde nehrá Slovensko (tie už boli vypredané), či by sme chceli ísť... Že či!!?? JASNÉ!!! To bude pecka, zažiť tú hokejovú atmosféru priamo na štadióne! A veruže to pecka bola! Boli sme na zápas Nemecko – Dánsko. Sedeli sme obklopení samými Dánmi, podľa kartičiek, ktoré im viseli okolo krku, to boli členovia dánskej hokejovej výpravy. Vychutnávali sme si každú sekundu, povzbudzovali, tešili sme sa z krásnej hry. Ja som si v duchu viackrát pomyslela, že keď je taká atmosféra na takomto „menej lukratívnom“ zápase, aká musí byť, keď hrajú „naši“ chlapci.

Zápas sa skončil, my sme vstávali zo svojich sedadiel. Zrazu jeden pán, ktorý sedel za nami, klepe manželovi po pleci, niečo mu hovorí asi po dánsky, lebo mu nič nerozumel a niečo mu podáva do ruky... 5 vstupeniek na zápas SLOVENSKO – Dánsko. My sme mysleli, že odpadneme! V nemom úžase sme pozerali striedavo na seba i na tie vstupenky. Je to len sen alebo skutočnosť?! Z hokejového štadióna sme neodchádzali, my sme sa vznášali. Pre nás je to ZÁZRAK! Darček od Nebeského Ocka pre svoje deti „ušitý na mieru“ – len tak, pre radosť. Na vlastnej koži sme zažili, že Boh dáva nielen to, čo potrebujeme, ale aj to, po čom túži naše srdce, čo nás teší, robí šťastnými.

Zážitky a spomienky, ktoré sme si odniesli zo zápasu Slovenska s Dánskom, sú pre nás, hokejových fanúšikov, čosi neopísateľné a nezabudnuteľné. Ale vedomie a uistenie o Božej starostlivosti o nás znamenajú pre nás OVEĽA, OVEĽA viac.

foto