„Modli sa, koľko môžeš, za zomierajúcich, vyprosuj im dôveru v moje milosrdenstvo, lebo oni najviac potrebujú dôveru a najmenej jej majú.“ (Den. 1777).

Dielo „Korunka za zomierajúcich“, ktoré na Slovensku vzniká, bolo inšpirované dielom v Sanktuáriu Božieho milosrdenstva v Krakove-Lagievnikoch. Spôsob jeho realizácie bol taktiež  prevzatý  od  sestier a použitý s ich láskavým dovolením. 

Na telefónne číslo 0948 212 134 môžu záujemcovia prostredníctvom SMS správy poslať meno zomierajúceho. Po nahlásení mena systém pošle informáciu o mene zomierajúceho osobám, ktoré sa zaviazali, že sa vo vybranom čase budú modliť korunku Božieho milosrdenstva za danú osobu, ktorá bude v tom čase zomierať.

Kto sa chce zapojiť do tejto modlitbovej iniciatívy, potrebuje sa zaregistrovať na nižšie spomenutej stránke, kde vyplní základné údaje a určí deň v týždni a čas, kedy je ochotný modliť sa za zomierajúcich.

Iniciátor a duchovný správca tohto diela o. Artur Ciepielski každú tretiu sobotu v mesiaci odslúži svätú omšu za tých, ktorí majú účasť na tomto diele.

Viac na: www.korunkazazomierajucich.sk

P.S. Ako ste si mohli všimnúť, združenie Faustínum už začalo postupne s rekonštrukciou kaplnky na Ulici 17. novembra a do jesene by sme ju radi obnovili a zasvätili Božiemu milosrdenstvu, sv. Faustíne a sv. Jánovi Pavlovi II. Ďakujeme všetkým, ktorí sa o toto dielo zaujímajú, modlia, alebo už aj prispeli na jej obnovu. Ako poďakovanie za milodar na opravu kaplnky darujeme každému darcovi magnetku s milosrdným Ježišom aj s telefónnym číslom na „Korunku pre zomierajúcich“.