V sobotu, 4. januára sa v Royal M v Sabinove konal dlho očakávaný kolednícky ples. Na ples boli pozvané deti, ktoré koledovali, ich rodiny a taktiež animátori, ktorí tieto detské skupinky pripravovali. Naše pozvanie prijali aj dve osoby pôsobiace v eRku, a to Klára Demčáková – koordinátorka územia eRko východ a Dada Verešpejová – administrátorka územia eRko východ. Klára bola zároveň aj moderátorkou tohtoročného plesu. Prísť chcel aj Maroš Čaučík – zakladateľ a riaditeľ Dobrej noviny, no pre iné povinnosti sa dostaviť nemohol, preto sme sa s ním spojili aspoň videohovorom, kde nás všetkých milo pozdravil.

Ples sme neoficiálne otvorili eRko tancami s deťmi. Po nich nasledovalo už trochu oficiálnejšie otvorenie a po tomto úvode začala zábava. Deti, rodičia a všetci účastníci plesu sa vytancovali na ľudových či moderných piesňach. Nechýbali nám, samozrejme, ani súťaže... – mamičky ukázali svoje hokejové schopnosti a oteckovia silu fúkania. Ich úlohou totiž bolo prefúknuť plastový pohár z jednej strany špagátu na druhý. Deti dostali zoznam vecí, ktoré mali zohnať (no nie od svojich rodičov). Jednou z tých „vecí“ sme boli aj my animátori.

Mali sme aj tombolu. Áno, ani tohto roku nesmela chýbať. Nazbieralo sa množstvo cien, za ktoré ďakujeme všetkým, ktorí do tejto bohatej tomboly niečím prispeli. Ako prekvapenie pre deti (a potešenie žalúdkov :D ) boli hranolky! No a čo by to bol za ples, keby nás neprišli pozrieť aj naši dvaja páni kapláni? Aj tí mali na plese svoje miesto. A na záver (po poslednej tancovačke) nám udelili požehnanie.

Ďakujeme všetkým sponzorom, animátorom za prípravu detí na koledovanie, za prípravu plesu, a hlavne deťom, ktoré boli ochotné koledovať a bez ktorých by toto celé ani nebolo. Taktiež ďakujeme personálu Royal M za ich ústretovosť a umožnenie konania plesu v ich priestoroch. No a VEĽKÉ ĎAKUJEME patrí nášmu Nebeskému Ockovi, ktorého sme prosili o požehnaný čas a pekný deň. Deň koledníckeho plesu sa naozaj podaril, pretože On nás sprevádzal na každom kroku.

„Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria.“ (Evanjelium podľa Lukáša 11, 9 – 10)

foto