Pripraviť dobrý tábor za pekného počasia je poriadnym umením, ale pripraviť úžasný tábor aj za daždivého počasia, je majstrovstvom najväčšieho kalibru. Som rada, že si každý z animátorov môže povedať, že nám sa to podarilo a tábor bol skvelý.

Celý týždeň sa niesol v znamení podobenstiev. Každý deň sme deťom priblížili iné podobenstvo. Pondelok sme začali stratenou ovečkou, pokračovali sme milosrdným samaritánom, podobenstvom o talentoch. Štvrtok sme deťom ponúkli dve podobenstvá, a to o horčičnom zrnku a o múdrych a nerozumných pannách, v piatok sme si predstavili márnotratného syna a posledný deň sme ukončili podobenstvom o dobrom a zlom ovocí. Súťaže, hry a iný zábavný program tvorili tú veselú časť programu. Ranné aj večerné modlitby, scénky podobenstiev či každodenné sv. omše zase duchovnú časť, ktorá neodmysliteľne patrí k našim táborom. Bolo nádherné vidieť, ako deti pri modlitbách vymýšľajú vlastné prosby alebo spoločne chystajú sv. omšu.

Hneď pri vstupe do tábora nás privítal sv. Peter a sv. Mária Magdaléna, ktorí nás pozvali bývať do mestečka Jeruzalem. Najskôr každý sľúbil sv. Petrovi, že bude dodržiavať jeruzalemský zákon slušného správania sa, a potom tento svoj sľub aj spečatil odtlačkom svojho prsta. Večer sa nám stratili niekoľkí animátori, a tak ako Dobrý pastier šiel hľadať stratenú ovečku, vybrali sme sa animátorov hľadať aj my. V utorok sme pomáhali rozprávkovým bytostiam tak, ako pomohol samaritán prepadnutému Židovi. V stredu sme obchodovali s talentami ako sluhovia z podobenstva a večer sme ukázali, aké talenty sa v nás ukrývajú v zábavnom programe Tábor má talent. Vo štvrtok nám konečne zasvietilo slniečko, a tak sme si mohli zahrať celotáborovú hru s názvom Sýpka, ktorú vymysleli dve šikovné animátorky a pri ktorej si deti aj animátori trošku zabehali. Večer sme sa zahrali na múdre panny a svoju múdrosť sme preverili v súťaži Tábor má rozum. Predposledný slnečný deň sme využili na túru a vyšli sme na krásny Sninský kameň, ktorý každého z nás očaril. Keďže sme v tábore mali aj bazén, po návrate z túry sa deti tešili na bláznivé kúpanie :). Posledný deň sa nikomu nechcelo odísť, ale lúčili sme sa s pocitom, že chceme byť ako dobrý strom a prinášať len dobré ovocie.

Neviem, ako slovami vyjadriť toľkú vďaku, ktorá patrí úžasným animátorom, ktorí do tohto tábora vložili celé svoje srdce. Jednoducho, ste skvelí! Ďakujem pánovi kaplánovi Imrichovi, že to s nami vydržal celý týždeň :). Vďaka patrí aj deťom, ktoré sa do tábora prihlásili a tiež im patrí pochvala, lebo boli úžasné. Najväčšie ďakujem však letí do neba :).

Fotografie z tejto tábora si môžete pozrieť v novom albume vo fotogalérii.