Saleziánski mladí aj tento rok pripravili pre deti letný prímestský tábor, ktorý prebiehal od 9. do 13. augusta a niesol sa v duchu hry JUMANJI.

V úvode tábora čarovné človeče rozdelilo deti do skupiniek, ktoré sa nazývali Načisto Bieli, Skoro Modrí, Žeby Červení, Úplne Zelení, Proste Žltí. Každý deň sme sa posúvali na hracom poli a zdolávali sme rôzne prekážky, až sme nakoniec všetci šťastne došli do cieľa. Snažili sme sa vyslobodiť princeznú z Hanigovského hradu, bojovali sme proti drakom, horúci deň sme si spríjemnili vodnými hrami a keď sme vyschli, mohli sme sa pustiť do workshopov. Taktiež sme spoznávali celý svet a tohto roku sme umožnili deťom spať jednu noc v saleziánskom stredisku. Tesne pred cieľom sme sa vybrali na stopovačku do mesta, kde sme našli mapu, a napokon poklad, ktorý vyčaroval nejeden úsmev na tvári. :) Deti sa tiež učili trpezlivosti, čestnosti a priateľstvu. Nové sily sme čerpali na sv. omšiach, ktoré nám slúžil don Jozef.

Veľká vďaka patrí Bohu za skvelé počasie a radosti, krorými nás zahŕňal každý deň, donovi Jozefovi za duchovné obohatenie, tetám, ktoré nám napiekli koláče a pomáhali, kde sa dalo a všetkým tým, ktorí na nás aspoň mysleli.

foto