Každá zmena je prejavom života, ktorý je dynamický, a tým aj zaujímavý. Bez zmien by bol život nudný... Odchod kaplána do inej farnosti je veľká zmena pre farnosť, rovnako tak aj príchod nového.

Keď som sa dozvedel, že mojím prvým pôsobiskom bude Sabinov, tak som sa veľmi potešil, lebo viacerí kňazi mi vraveli, že sú tam dobrí ľudia, ktorí sú vždy dychtiví po tom, aby sa im niekto venoval. Tak sa teším, že to budem môcť robiť aj ja.

Volám sa Martin Miškuf, mám 31 rokov a pochádzam z farnosti Fintice, ktorej kostol je zasvätený Návšteve Panny Márie. Iste aj to prispelo k tomu, že mám veľmi rád Matku Božiu. Vlastne jej vďačím za svoje povolanie a za to, že ma stále usmernila na ceste za Ježišom, hlavne keď sa zdalo, že zablúdim. Mám troch súrodencov a ešte jednu sestru v nebi pri Bohu, kde verím, že sa prihovára za to, aby som bol dobrý a svätý kňaz.

Kňazom som chcel byť už na základnej škole, aj keď som ani presne nevedel, čo to obnáša. Počas gymnaziálnych štúdií som sa síce kňazstvu viac priblížil, ale nebol som si ešte celkom istý, či je to aj Božia vôľa, a preto som nastúpil na VŠ do Prešova. Tam som strávil požehnaných 5 rokov a získal som titul Mgr. v odbore biológia. Aj keď som sa niekoľkokrát vzdialil predstave, že raz zo mňa bude kňaz, Panna Mária a jej Syn si ma stále pritiahli k sebe a napokon som vstúpil do seminára v Košiciach.

Aj keď som si za tie roky zvykol na štúdium a školu, predsa som sa tešil na to, kedy budem môcť uplatniť moje vedomosti v praxi. A to mi dobrý Boh umožnil práve tu, v Sabinove. Dúfam, že budem požehnaním pre túto farnosť. Chcem dať do všetkého, čo budem robiť, svoje kňazské srdce, lebo mi ho Boh dal, aby som ním konal dobro a privádzal ľudí bližšie k nemu. Aby sa mi v tom darilo, za to sa modlím každý deň, a o modlitbu prosím aj vás.

foto