Počas víkendu 26.-28.11.2010 sa mladí z rôznych farností našej arcidiecézy stretlo na Gymnáziu sv. Tomáša Akvinského v Košiciach na Fóre mladých. Hneď po registrácii, ubytovaní a rozdelení do skupiniek bola svätá omša, ktorú celebroval Marek Roják, moderátor a kňaz ACM. Po sv. omši bola práca v skupinkách a zamyšľali sme sa v nej nad prvou z troch tém tohto víkendu. Téma sa niesla v duchu života v rodine, svedectvom a komunikáciou v rodine. Nasledovalo spoločné zdieľanie všetkých skupiniek o téme.

V sobotu ráno sme začali deň modlitbou v skupinkách, po nej raňajky. Nasledovala práca v skupinkách, kde sme sa zaoberali témou farnosť – moja druhá rodina, kňaz – otec duchovnej rodiny a moja služba vo farnosti. Potom sme sa vybrali do Dómu sv. Alžbety na sv. omšu, ktorú celebroval otec arcibiskup Mons. Bernard Bober. Táto sv. omša bola zo sviatku sv. Ondreja, patróna našej arcidiecézy. Otec arcibiskup počas sv. omše vyhlásil pre našu arcidiecézu Rok sv. Ondreja. Po chutnom obede a chvíľke voľna sme mali spoločné zdieľanie o druhej téme. Nasledovala prednáška o viere a ateizme, ktorú prezentoval kaplán

Dominik Macák. Po prednáške sme mali workshopy a vybrali sme sa do seminárneho kostola Antona Paduánskeho, kde bola vigília za počatý ľudský život. Viedol ju Mons. Bernard Bober. Večer sme mali hru s názvom Pátračka a tiež prechádzku večernými Košicami. Deň sme zakončili celonočnou adoráciou. V nedeľu sme mali spoločnú rannú modlitbu a raňajky a následne prácu v skupinkách na poslednú tému, ktorá mala názov Povolanie; Božie, životné, výber povolania. Nasledovala spätná väzba a zdieľanie. Nakoniec bola sv. omša v

kostole Krista Kráľa, ktorú celebroval Mons. Stanislav Stolárik. Po skončení sme si spravili fotku s otcom biskupom a pobrali sme sa spolu s ním na chutný obed. Nakoniec sme si ešte vymenili e-mailové adresy, pobalili sa a pobrali sa na spiatočnú cestu do našich farností.

Všetky postrehy z Fóra mladých boli zaznamenané a spraví sa z toho jeden zborník. Som rada, že som mohla našu farnosť zastupovať na tomto Fóre mladých. A už teraz sa teším na budúci rok.