Združenie apoštolov Božieho milosrdenstva Faustínum v Sabinove máva každý mesiac formačné stretnutie pod vedením p. kaplána Milana Supeka. Aj v nedeľu, 24.10.2010, sa toto stretnutie uskutočnilo, avšak nezvyčajným spôsobom – formou púte do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakowe.

Toto svetové centrum úcty k Božiemu milosrdenstvu sa nachádza v časti Krakowa – Lagiewnikach. Je to miesto, kde pôsobila, a napokon aj zomrela svätá Fautína – apoštolka Božieho milosrdenstva. Nachádza sa tam originálny obraz Ježiša milosrdného, ako aj pozostatky svätice. Toto milostivé miesto je svedkom mnohých obrátení a zázrakov. Aj my sme teda chceli stráviť niekoľko chvíľ na tomto pútnickom mieste.

Po príchode do areálu Sanktuária sme mali čas na občerstvenie, osobnú modlitbu, prijatie sviatosti zmierenia alebo prehliadku areálu (bazilika, sanktuárium, národne kaplnky). Predpoludním sme spoločne slávili svätú omšu priamo pri obraze milosrdného Ježiša a relikviách svätej Faustíny. Po dobrom obede sme sa stretli v priestoroch tohto združenia na formačnom stretnutí, kde prednášky viedli sestra Inga z Kongregácie Matky Božieho milosrdenstva a pán kaplán Supek. Priblížili nám postoj milosrdenstva ako postoj pravej a vernej lásky a zároveň v rámci biblického cyklu postavu Mojžiša ako toho, ktorý sa učí byť milosrdný k reptajúcemu a vždy nespokojnému ľudu.

Po modlitbe v Hodine milosrdenstva sme ukončili program na tomto pútnickom mieste a povzbudení sme sa v radostnej atmosfére vrátili naspäť do nášho mesta. Medzi posledné slová patril, samozrejme, aj prísľub ďalšej takejto púte vzhľadom na potrebu lepšieho vzájomného spoznávania sa, ako aj na potrebu budovania spoločenstva.

Formačné stretnutia budú pokračovať aj v ďalších mesiacoch – najbližšie v nedeľu Krista Kráľa – 21.11.2010 so začiatkom o 15.00 hod. vo farskom kostole. Srdečne pozývame ďalších záujemcov, ktorí chcú rozvíjať túto duchovnosť Božieho milosrdenstva podľa kultu, ktorý nám zanechala svätá sestra Faustína.