Rodina Štofaníkovcov:

Farský výlet sa začal v konkatedrále sv. Mikuláša, kde sme mali spoločnú sv. omšu. Potom sme išli na vežu, odkiaľ sme mali krásny výhľad na celý Prešov. Veľmi sa mi páčili opálové bane. Mohli sme pátrať po kameňoch s opálom. Počas prehliadky bane sme zasa vyhľadávali sochy škriatkov permoníkov, ktorí doteraz strážia bane. Dúfam, že aj na ďalší rok pôjdeme na taký super výlet. (Sofia)

Na výlete sa mi najviac páčilo, ako sme pri opálových baniach hľadali opály a mohli sme si ich aj vziať domov. (Sára)

Stráviť duchaplný čas so svojimi deťmi je v dnešnej dobe už také výnimočné, ako hľadanie opálového pokladu. Preto sme my rodičia vďační za tento výlet, za Božiu prítomnosť v liturgii a počas celého dňa, a hlavne za ten poklad, ktorý sme dostali do opatery v podobe našich detí, ktorého hodnota sa nemení podľa svetových trhov a veľkosti, ale je nevyčísliteľná od počatia až po starobu. (Vlado)

 

Rodina Kušnírovcov:

Výlet sa mi veľmi páčil. Navštívili sme Kostol sv. Mikuláša v Prešove, kde sme mali aj sv. omšu a výstup ma kostolnú vežu. Potom sme sa presunuli k opálovým baniam. Sprievodcovia nám ich pekne ukázali a aj niečo porozprávali. V bani bolo veľmi chladno. Najlepšia bola opekačka. V autobuse na ceste domov sme hrali psychologické hry – tíííp tip tííp tip tip . (Miriamka)

Ďakujeme za príjemne strávený deň v kruhu našej farskej rodiny. Síce vzácny opál sme nenašli, ale naše zážitky sú oveľa vzácnejšie. Ďalší vydarený deň v našej farnosti. (Terka a Števo)

 

Rodina Škopovcov:

Dňa 22.6.2019 sme sa zúčastnili výletu do neďalekého mesta – Prešova. Radosť a očakávania našich detí bola veľká. Prehliadka konkatedrály sv. Mikuláša bola pre deti, ako aj pre nás, veľmi zaujímavá. Najväčší adrenalín však bol výstup na vežu kostola. Schodov bolo veľa, bolo to namáhavé, niekto pociťoval aj strach, no hore nás čakal nádherný výhľad na celý Prešov. Po krásnom výhľade sme sa presunuli na prehliadku do slovenských opálových baní. Bolo to príjemné schladenie, keďže v baniach bola teplota iba 8 – 10 stupňov.

Deťom sa páčili prilby na hlavách a baterky v rukách, ktoré nás sprevádzali po celý čas prehliadky. Dozvedeli sme sa, ako sa kedysi ťažilo v týchto baniach.

Ďakujeme Pánu Bohu za jeho prítomnosť, za to, že sme sa všetci vrátili domov zdraví, odnášame si kopec skvelých zážitkov a naše poďakovanie patrí aj p. kaplánovi Lukášovi za odslúženie sv. omše.

foto