V sobotu 18. februára sa konal 7. farský ples. Keďže patríme k ľuďom, ktorí sa radi zabávajú, veľmi sme sa naň tešili. Týždeň pred plesom nás organizátori trocha postrašili tým, že pre malý záujem možno bude zrušený. Pre nás, mamičky zavalené každodennými starosťami, ktoré sa tešili na príležitosť trocha vypnúť a zabaviť sa, to bola takmer hrozivá správa. :) A tak sme sa chopili komunikačných prostriedkov a... Na našu veľkú radosť sa v stredu rozhodlo, že ples predsa len bude. Povyťahovali sme róby, vyčesali vlasy, oprášili chlapom obleky a zišli sa v MsKS. :)

Privítala nás príjemná, trocha komorná, no veľmi priateľská atmosféra. Bolo nás síce menej, ale na prvý pohľad bolo jasné, že sa stretli ľudia dobrej vôle. Po úvodnom slove p. riaditeľky, spoločnej modlitbe a dobrej večeri začala zábava. Do tanca nás veru ťahať nebolo treba, parket bol celý večer plný, atmosféra výborná.

Po tombolových lístkoch, ktoré nám predávali naši p. kapláni a p. diakon, sa len tak zaprášilo a ceny naozaj stáli zato. Niektorí sa z výhry tešili natoľko, že predviedli špeciálny víťazný tanec. :) A my dúfame, že výťažok z tomboly Cirkevnej ZŠ aspoň trošku pomôže.

Po rozdaní všetkých tombolových cien zábava pokračovala a veruže sme len tak oči otvárali, keď sme videli, akí tanečníci sa medzi nami vyskytli. :) Tancovalo sa až do rána a ani po štvrtej sa nám nechcelo odísť. Napokon sme si na boľavé, utancované nohy predsa len obuli čižmičky a s dobrým pocitom a úsmevom na perách sme vykročili na mrazivú cestu domov.

Myslím, že tento ples bol peknou ukážkou toho, ako veriaci ľudia spolu dokážu vytvoriť spoločenstvo pri modlitbe i zábave a že spolu vedia zabudnúť na starosti a radovať sa z prítomnosti. Ďakujeme Cirkevnej ZŠ za organizáciu farského plesu. A tiež ďakujeme všetkým, ktorí sa ho zúčastnili a akýmkoľvek spôsobom prispeli k tomu, že sa táto perfektná akcia mohla uskutočniť.