Hádam si už nevieme ani predstaviť fašiangy bez tradičného detského karnevalu v našej farnosti. Veď tento čas je ako stvorený pre zábavu, radosť, detský smiech a, samozrejme, kopec masiek od výmyslu sveta. A presne takto to vyzeralo na farskom karnevale v sobotu 6.2.2010.

Malí aj veľkí, všetci sme sa tešili na tohtoročný karneval, keď nám pán kaplán na detskej omši oznámil tú skvelú správu. Deti si masky poctivo pripravili, a tak bolo potrebné pripraviť aj samotný karneval. Tím animátorov na čele s pánom kaplánom Imrichom sa postaral o to, že nebola núdza o množstvo hier, súťaží, tanca a zábavy. Naše deti tohto roku dostali jednu zaujímavú úlohu. Chceli sme vedieť, ako sa dokážu podeliť so svojimi kamarátmi, a tak si mali so sebou priniesť aj niečo pod zúbok. S radosťou sme sa dívali na stôl plný dobrôt. Veľké srdce preukázala aj Farská charita, keďže nám venovala ceny za najkrajšie masky, za čo sa chceme ešte raz poďakovať. Jednoducho sme sa opäť presvedčili, že nezištne dávať je oveľa krajšie ako prijímať. A možno aj preto sme sa v spoločnosti indiánov, anjelov, princezien a rôznych iných masiek cítili ako jedna veľká rodina.

Karneval nám zbehol veľmi rýchlo. Neostáva nám nič iné, len sa tešiť na budúci rok, kedy túto úžasnú akciu zopakujeme. Aj touto cestou sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na realizácii karnevalu alebo na nás mysleli v modlitbách. Pánovi kaplánovi, animátorom, deťom a Nebeskému Ockovi, že to všetko zariadil.

Fotografie z karnevalu si môžete pozrieť vo fotogalérii.