Janka

Tohtoročné jarné prázdniny sme privítali naozaj špeciálnym spôsobom. V pondelok 23. februára sa uskutočnil v Sabinove tak dlho očakávaný detský farský karneval na CZŠ.

Deti sa mohli schuti vyblázniť. Veď pred pôstnym obdobím to bola, hádam, posledná šanca. A tak sme bláznivo tancovali a zabávali sa. Neskôr prišli na rad rôzne súťaže a, samozrejme, aj krásne odmeny. A keď sa ozval hlad, rýchlo sme ho vyhnali chutnými dobrotami, ktoré usilovne pripravovali naše animátorky. Ani sme sa nenazdali a náš karneval sa blížil ku koncu. Ale nemohli sme ukončiť karneval bez ocenenia tých NAJ masiek. Rozhodovanie bolo ťažké, ale nakoniec sa prísne oči animátoriek zhodli.

Na záver chcem už len povedať jedno veľké ĎAKUJEM všetkým, ktorí sa karnevalu zúčastnili, ale hlavne všetkým, ktorí ho akýmkoľvek spôsobom pomohli zrealizovať, nech vám to náš Otecko stonásobne odplatí.

Zuzka

Všetky eRkárske animátorky sme sa rozhodli, že pre deti pripravíme nezabudnuteľné prázdninové popoludnie, plné zábavy a prekvapení... A podarilo sa! Prišli sa s nami zabaviť rôzne masky, či už to bola dúha, včielky alebo čertíkovia. Ale zavítali k nám aj biblické postavy ako napríklad Baltazár, Mária Magdaléna alebo matka Tereza.

Všetky deti sa mohli vytancovať na tzv. eRko tancoch, zasúťažiť si v rôznych súťažných disciplínach a vyhrať sladkú odmenu. Neskôr nás prišiel navštíviť aj p. kaplán Supek, ktorý síce prišiel bez masky, ale všetci sme sa veľmi potešili, že si na nás spomenul. Myslím, že aj keď neprišlo veľké množstvo detí, zabavili sme sa a strávili sme krásny čas.

Gitka

PS: Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a priebehu (pomoci so „záchranou“) karnevalu, a to najmä Zuzke a Janke, Gabike a Majke, Wewe, Katke a Lívii, Stanovi, Dominikovi, Danke, Janke a Miške. Za pomoc s hudbou ďakujeme Jurajovi Gabzdilovi a za krásnu tortu – odmenu pre víťaza v kategórii biblická maska – Ivanke a Veronike.

Nie vždy býva všetko podľa našich plánov a takto to bolo aj v našom prípade. Chcem poprosiť o prepáčenie všetkých, ktorých sa preloženie dotklo negatívne – teda napr., že sa naň tešili a v pondelok už nemohli prísť, alebo že sa k nim informácia nedostala včas a zbytočne sa prešli a pod. Je mi to naozaj veľmi ľúto.

Rozhodli sme sa pre toto gesto spolupatričnosti a súcitenia s tými, ktorí trpia veľkou bolesťou z nečakanej straty svojich najbližších pri tragédii v Polomke. Na konci karnevalu sme zostavili aj sústrastný list, na ktorý sme sa podpísali a tento list bude k dispozícii, aby ste si ho mohli pozrieť, aj sa podpísať, v stredu 4. 3. na stretku pred detskou sv. omšou a rovnako aj po nej na fare.

foto foto foto foto