Celý rok sme sa v našej arcidiecéze pripravovali na významné jubileum – 400 rokov mučeníckej smrti kňazov sv. Marka, Štefana a Melichara, ktoré oslávime v sobotu 7. septembra 2019 slávnostnou sv. omšou v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach o 10.00 hod. Aj v našej farnosti boli ich relikvie a snažili sme sa oživiť ich príklad a posolstvo pre nás, posilniť sa vo viere, aj pokročiť na ceste k svätosti. Toto jubileum vyjadruje aj motto: Obnoviť túžbu po vernosti.

A v spojení s týmto diecéznym jubileom sa ponesie aj slávenie nášho tohtoročného Farského dňa 29. augusta 2019. Preto ako hlavného celebranta a hosťa sme pozvali Mons. Doc. ThDr. Mariána Čižmára, PhD., ktorý sa nám prihovorí pri slávnostnej sv. omši o 10.30 hod. a popoludní o 15.30 hod. bude mať v malom kostole prednášku k jubileu Košických mučeníkov a v prípade záujmu bude odpovedať aj na vaše otázky.

Pozývame teda všetkých vo štvrtok 29. augusta na liturgické slávenie patrocíniá nášho kostola, farnosti a patróna mesta Mučeníckej smrti sv. Jána Krstiteľa pri sv. omšiach, ktoré budú ako v nedeľu a popoludní na program Farského dňa, ktorý začína modlitbou v Hodine milosrdenstva o 15.00 hod., po nej ponúkame okrem prednášky aj zvyčajnú prehliadku kostolov, veže, zvonice, krypty a tiež program pre rodiny s deťmi v priestoroch fary.

Plagát na stiahnutie