Po 10 rokoch sa uskutočnia v našej farnosti znova farské misie, ktoré budú opäť viesť otcovia misionári z rehole redemptoristov. Misie povedie tím p. Michala Zamkovského CsSR v dňoch 9. – 17. marca 2013.

Do prípravy na farské misie pozývame všetky spoločenstvá a hnutia vo farnosti a tiež všetkých veriacich, aby ich podporili už odteraz modlitbami za ich prípravu, priebeh, za tých, čo ich budú viesť, aj za tých, ktorých chce Boh cez misie osloviť a pritiahnuť bližšie k sebe a k Cirkvi.

Začiatkom prípravy na farské misie bolo stretnutie farskej pastoračnej rady. Zišla sa po dlhšom čase a s menším počtom členov, ktorí boli vybratí z doterajšej pastoračnej rady, pričom dôvodom zredukovania počtu členov je zefektívnenie jej činnosti. Rozšírením pastoračnej rady sú jednotlivé sekcie, do ktorých budú prizvaní aj ďalší zástupcovia jednotlivých spoločenstiev, hnutí a tiež zástupcovia za jednotlivé oblasti farskej pastorácie.

V najbližších dňoch by sa mali stretnúť jednotlivé sekcie, aj farská pastoračná rada, aby sme pokračovali v príprave farnosti na misie. Tiež by malo prebehnúť stretnutie s misijným tímom p. redemptoristov.

Všetkých veriacich chceme poprosiť o osobné svedectvá z misií spred 10 rokov, čo vám misie dali, ako vás posunuli v duchovnom živote, v medziľudských vzťahoch a pod. A tiež prosíme o vaše stručné vyjadrenie, čo očakávate od budúcich farských misií, čo naša farnosť potrebuje, na čo by mali byť misie hlavne zamerané. Vaše krátke vyjadrenia – odpovede na otázky nižšie, prosíme, vhodiť do schránky v kostole pri stojanoch na časopisy (stačí podpísané krstným menom), alebo zaslať na mail flist@rimkat.sk nášho časopisu.

Čo vám dali posledné farské misie 2003?

Čo očakávate od farských misií 2013?