Na základe zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie na Slovensku vláda SR vyhlásila núdzový stav, ktorý platí od štvrtku 1.10.2020. Preto od zajtra 1. októbra sa obmedzuje počet osôb na sv. omši na 50 ľudí.

Kvôli obmedzenému počtu ľudí pri sv. omšiach, o. biskupi udeľujú všeobecný dišpenz od fyzickej účasti na bohoslužbách. Povzbudzujeme hlavne ľudí vo vyššom veku, ľudí trpiacich chronickými ochoreniami, ľudí po operačných zákrokoch, ako aj tých, ktorí sa starajú o seniorov, atď., aby znovu uprednostnili sledovanie bohoslužieb prostredníctvom TV, rádia alebo internetu.

Tv Lux: sv. omše Po-So 7:00 a 18:30, Ne 10:00 a 18:30 hod., adorácia Ut, Štv, Ne 20:00 hod

Rádio Lumen: Po-Ne 8:30 a 18:00 hod.

Na sv. omše v Sabinove je potrebné nahlásiť cez našu farskú internetovú stránku farnostsabinov.sk:

Nahlásenie na účasť na sv. omši

Okrem rannej a večernej sv. omše budú aj o 15.00 hod. každý deň, okrem soboty. Prosíme o zodpovednosť v nahlasovaní a vo vyberaní termínov sv. omší. Ak sa na omšu nahlásite, zodpovedne na ňu aj príďte, aby bola kapacita vždy naplnená, a zároveň, aby ste neblokovali iných. Všetkých vyzývame k zvýšenej vzájomnej ohľaduplnosti a obetavosti, keďže dočasne nie je možné všetkým zúčastniť sa na sv. omši. Nedá sa, aby bol človek na sv. omši každý deň. Preto vás prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Chceme pri nahlasovaní uprednostniť tých, ktorí majú úmysel sv. omše – aby ste sa na ňu dostali, príďte sa prihlásiť do farskej kancelárie, aspoň 2 dni vopred, aby sme vám rezervovali miesto na danú sv. omšu.

Úmysly na sv. omše o 15.00 hod. si môžete dohodnúť, ak to bude možné zo strany kňaza, pred sv. omšou v sakristii s tým kňazom, ktorý ju bude slúžiť.

Kostol sa bude otvárať 15 minút pred sv. omšou.

Pri vstupe bude služba, ktorá na sv. omšu vpustí len nahlásených ľudí a ktorú je potrebné rešpektovať.

Platí dezinfekcia rúk, odstupy a rúško počas celej sv. omše na ústach a na nose.

Prosíme, aby ste obsadzovali miesta odpredu vo svätyni a predné lavice, ale dodržujte odstup, sedenie má byť šachovnicovo, môžete vynechať aj každú druhú lavicu.

Sväté prijímanie sa dáva na ruku.

Spovedáme cez spovednú službu od 16.00 do 18.00 hod. od pondelka do piatku.

Pobožnosti, ruženec sa modlíme súkromne.

Adorácia bude len súkromne počas spovednej služby.

Farská kancelária funguje v úradných hodinách ako zvyčajne.

Prosíme všetkých o ohľaduplnosť a rešpektovanie obmedzení, ktoré sú na ochranu zdravia a životov. Zároveň prosíme o to, aby ste vaše modlitby a obety, ako aj ťažkosti spojené so súčasnými obmedzeniami, obetovali za skoré skončenie pandémie u nás i vo svete.