Od soboty 19.12.2020 platí sprísnenie protipandemických opatrení a zákaz vychádzania s viacerými výnimkami, pričom jednou je cesta na bohoslužby, ale počet účastníkov na sv. omši sa znižuje na cca. 25 % kapacity miest na sedenie. Okrem toho zostávajú v platnosti všetky doteraz platné prísne hygienické opatrenia.

Prakticky to znamená, že každá druhá lavica v kostole ostane prázdna, a v obsadených laviciach bude medzi sediacimi vždy jedno miesto voľné. V našom farskom kostole bude takto miesto pre 120 veriacich a sedenie je podľa označenia na laviciach.

Kvôli pandémii a hygienickým obmedzeniam môžu výnimočne kňazi sláviť až štyri bohoslužby na slávnosti 25. 12., 1. 1. a 6. 1. Preto v tieto dni budú pridané sv. omše, ale prosíme, aby ste si na každý z tých dní vybrali len jednu z nich, na ktorú sa prihlásite a prídete, aby sme tak umožnili viacerým zúčastniť sa.

Tiež prosíme, aby keď sa nahlásite na sv. omšu, ste prišli do kostola načas (najneskôr 2 minúty pred začiatkom sv. omše), ináč na neobsadené miesto pustíme nenahlásených.

Na sv. omše v Sabinove je potrebné sa nahlásiť cez farskú internetovú stránku farnostsabinov.sk:

nahlásenie na sv. omšu

Na sv. omše na filiálkach sa nahlasuje písomne v kostole na hárky pri vchode.

Kostol sa bude otvárať 15 minút pred sv. omšou.

Pri vstupe do kostola bude služba, ktorú je potrebné rešpektovať.

Pri návšteve kostola dodržujte všetky platné epidemiologické a hygienické nariadenia: hlavne rúška a dezinfekcia rúk.

Stále platí, že veriaci sú dišpenzovaní od fyzickej účasti na nedeľnej sv. omši.

Seniorom, chronicky chorým, a pre všetky rizikové skupiny sa neodporúča účasť na bohoslužbách.