Od pondelka 16.11.2020 sa môže na sv. omši zúčastniť toľko veriacich, koľko je polovica počtu miest na sedenie, pričom sedenie je šachovnicové (alebo v každom druhom rade), v našom farskom kostole sa takto môže zúčastniť 160 veriacich – na sv. omše v Sabinove je potrebné sa nahlásiť cez farskú internetovú stránku farnostsabinov.sk:

Nahlásenie na účasť na sv. omši

Šachovnicové sedenie znamená: veriaci v kostole môžu využiť lavice alebo stoličky tak, že medzi obsadenými miestami ostane vždy jedno miesto voľné, a v každom nasledujúcom rade sa neobsadené miesto posunie o jedno do strany tak, aby ľudia nesedeli v rade za sebou.
Prosím rešpektujte, že sedenie pre osoby zo spoločnej domácnosti bude vo farskom kostole možné iba vo svätyni na každej druhej detskej lavičke, alebo v bočných lodiach. Vo „veľkých“ laviciach v lodi kostola bude sedenie len šachovnicovo a na stoličkách individuálne. Tým chceme zabezpečiť miesto pre čo najviac veriacich a zároveň dodržiavanie hygienických podmienok.

Kostol sa bude otvárať 15 minút pred sv. omšou.

Pri vstupe bude služba, ktorú je potrebné rešpektovať.

Pri návšteve kostola dodržujte všetky platné epidemiologické a hygienické nariadenia: hlavne rúška a dezinfekcia rúk.

Stále platí, že veriaci sú dišpenzovaní od fyzickej účasti na nedeľnej sv. omši. Seniorom, chronicky chorým, a pre všetky rizikové skupiny odporúčame, aby s návštevami bohoslužieb ešte počkali.

Spovedná služba pondelok – piatok: 16.00 – 18.00 hod.

Úplné odpustky pre zomrelých veriacich bude možné tento rok kvôli pandémii koronavírusu získať celý november. V ktoré dni ich veriaci chcú získať, si môžu ľubovoľne vybrať a nemusia súvisle nasledovať za sebou. Starí, chorí a všetci, ktorí z vážnych dôvodov nemôžu vychádzať z domu, a to aj z dôvodu obmedzení nariadených verejnou autoritou v čase pandémie, môžu získať odpustky na diaľku. Stačí ak sa v duchu spoja so spoločenstvom Cirkvi, zrieknu sa akéhokoľvek hriechu s úmyslom splniť akonáhle to bude možné tri ďalšie zvyčajné podmienky (sviatostná spoveď, sväté prijímanie a modlitba na úmysel Svätého Otca) a pred obrazom Pána Ježiša alebo Panny Márie sa pomodlia zbožne modlitby za zosnulých. Môžu to byť napríklad ranné chvály alebo vešpery z Liturgie hodín za zosnulých, svätý ruženec, korunka Božieho milosrdenstva alebo iné modlitby za zosnulých, ktoré sa veriaci radi modlia, alebo sa zahĺbia do meditačného čítania jedného z evanjeliových úryvkov ponúkaných v liturgii za zosnulých, alebo vykonajú skutok milosrdenstva, obetujúc Bohu bolesti a útrapy vlastného života. (podľa TK KBS)

Modlitba za Slovensko

Všemohúci Bože, Otče, tvoj Syn nás uistil, že ak ťa budeme o niečo spoločne prosiť v jeho mene, splníš našu žiadosť. Obraciame sa na teba v našej núdzi a utrpení, spôsobenými pandémiou a prosíme ťa o záchranu tela i duše chorých, o múdrosť, silu a lásku pre všetkých, čo sa o nich starajú, o nádej a dôveru pre tých, čo sa cítia ohrození, o rozvážne, starostlivé a spravodlivé riešenia pre tých, čo majú politickú zodpovednosť v rozličnom stupni.

Daj nám veľkú trpezlivosť pri zachovávaní vyžadovaných pravidiel a nariadení.

Pomáhaj nám, aby sme si uvedomovali, že sme chorí a ohrození nielen na tele, lež aj duchovne a morálne. V srdciach mnohých vyhasla láska k tebe i k blížnemu, stali sme sa sebeckými, bezohľadnými, dali sme sa zotročiť mamonou a nemravnosťou. Vlej do našich otupených a zaslepených sŕdc jas pravdy a lásky tvojho Ducha; daj nám poznať v čom sa nám treba zmeniť a posilňuj nás, aby sme sa k tomu aj úprimne a vytrvalo odhodlali.

Predkladáme ti tieto naše prosby aj na príhovor Sedembolestnej Matky tvojho Syna, ktorú si nám dal za patrónku. S jej pomocou sa chceme stávať jedni pre druhých bratmi a sestrami a tvojimi synmi a dcérami.

Dôverujeme aj v príhovor našich vierozvestcov, svätých Cyrila a Metoda, ako aj ich pokračovateľa z nášho ľudu, svätého Gorazda. Nech nám vyprosujú uvedomenie si veľkého daru viery a krstu a ochotu snažiť sa žiť kresťansky v našej dobe.

O to všetko ťa prosíme skrze tvojho Syna, ktorý sa za nás obetoval, vstal z mŕtvych a s tebou žije a kraľuje na veky vekov. Amen.