Kvôli vážnej pandemickej situácii bol vyhlásený od 1. januára do 24. januára 2021 prísny zákaz vychádzania a ďalšie obmedzenia – prísny „lockdown“ (na základe uznesenia vlády Slovenskej republiky a Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva). Slovenskí biskupi toto nariadenie zobrali na vedomie a kňazov i veriacich žiadajú o jeho dodržanie, zároveň tiež prosia o veľkú trpezlivosť, ktorá bude pre dané obdobie mimoriadne potrebná.

Preto počas zákazu vychádzania, od 1. januára, nebudú verejné slávenia bohoslužieb. Aj v našej farnosti sv. omše slúžime bez prítomnosti veriacich na dohodnuté úmysly podľa rozpisu, ako ste ich nahlásili, pričom sa môžete duchovne s nami spojiť v modlitbách a pri sledovaní sv. omší cez médiá.

Veriaci sú dišpenzovaní od fyzickej účasti na nedeľnej sv. omši.

Krsty, sobáše a pohreby je možné sláviť, sú však obmedzené maximálnym počtom 6 účastníkov a podmienené dodržaním hygienických opatrení.

V kostoloch sa nesmú konať nijaké hromadné podujatia: to sa týka verejného spovedania, aj rozdávania svätého prijímania. Preto kostol nebude otvorený, na súkromnú modlitbu využime teraz priestor domova, príp. vychádzku v prírode, zvlášť odporúčame spoločnú modlitbu v rodine s najbližšími.

V nebezpečenstve smrti je možné individuálne vyslúžiť potrebné sviatosti zomierajúcemu. V prípade takejto potreby zaopatriť zomierajúceho zavolajte na farské číslo 051/452 3784, alebo mailom na sabinov@rimkat.sk, rovnako telefonicky a e-mailom vybavíte prípadný krst, pohreb a iné úradné záležitosti.