Bratia a sestry, zhoršujúca sa situácia ohľadne koronavírusu zaradila okres Sabinov do oranžovej zóny. Platia pre nás tieto pokyny:

Veriaci, ktorí patria do rizikových skupín (teda seniori, onkologickí pacienti, pacienti s respiračnými ťažkosťami...), a tí, ktorí pociťujú príznaky ochorenia, nie sú viazaní povinnosťou účasti na nedeľnej bohoslužbe a je potrebné, aby zostali doma, kde môžu sledovať prenos liturgie cez rádio, televíziu, či internet.

Stále platí rozdávanie svätého prijímania do rúk. Rúško si zložte až tesne pred prijatím Eucharistie, keď už ste na rade, a po prijatí si ho hneď znova nasaďte. Z vážneho dôvodu je možné prijať Eucharistiu aj do úst, ale až na konci radu.

Je nevyhnutná dezinfekcia rúk pri vstupe do kostola. Rovnako tak je potrebné mať rúško na tvári počas celého pobytu v kostole s prekrytím úst aj nosa.

Hlavná zmena: Platí pre nás pravidlo zachovania odstupov medzi veriacimi na spôsob "šachovnice" - pri sedení aj pri státí. Obsadzujte teda každé druhé miesto v laviciach. Výnimkou sú členovia tej istej domácnosti, tí môžu sedieť spolu. Kto sa nevojde do kostola, hlavne v nedeľu, musí zostať vonku.