Drahí veriaci,

ako už viete, sv. omše sa nemôžu konať verejne v termíne od 10.3. do 23.3.2020. My kňazi sv. omše slúžime súkromne – bez účasti verejnosti, na tie úmysly, ktoré boli plánované v liturgickom programe na daný deň. Avšak ani príbuzní, ktorí poprosili o slúženie úmyslu, nemôžu byť osobne prítomní na sv. omši. Pripojiť sa k nám však môžete duchovne svojimi modlitbami a pri sledovaní prenosov v TV alebo rádiu počas dňa v hociktorom čase.

Nedeľu, ktorá je pred nami, prežime ako veriaci v rodinách, môžeme ju zasvätiť spoločným sledovaním prenosov sv. omší, domácou liturgiou – prečítaním si Božieho slova danej nedele a ďalšími spoločnými modlitbami – napr. krížovou cestou. V tomto výnimočnom prípade nie sme viazaní zúčastniť sa na bohoslužbe v kostole.

Liturgické texty na nedeľu si môžete vziať – sú k dispozícii pre všetkých v predsieni kostola v Sabinove.

Odporúčame celú nedeľu prežiť v rodine ako Deň Pánov, aj pri spoločnom obede, aj spoločným prežívaním voľných chvíľ, príp. prechádzkou v Božej prírode.

Nezabudnime na našich blízkych, hlavne starších, ale keďže podľa odporúčaní nie sú vhodné návštevy, prejavme svoj záujem aspoň cez telefón. Všimnime si tiež, prosím, v svojom najbližšom okolí starších susedov, alebo tých čo žijú sami, či majú niekoho z blízkych, kto sa im postará napr. o nákup a pod. aby neostali doma zabudnutí.

Kostol v Sabinove je otvorený k súkromnej modlitbe od 8.00 do 18.00 – vchod pod vežou.

Sviatosť zmierenia budeme vysluhovať v čase spovednej služby 16.00 – 18.00 v pondelok až piatok v kostole. Pri čakaní na spoveď sa treba sa vyhnúť aj v kostole blízkym kontaktom – dodržiavajte preto odporúčanú karanténnu vzdialenosť 1,5 – 2 metre.

Ponúkame aj možnosť Adorácie pred Sv. Oltárnou, vo forme osobnej modlitby počas súkromnej návštevy kostola, alebo počas spovedania,  čase spovednej služby.

Všetky pobožnosti – ruženec, krížové cesty, a pod. sa modlíme individuálne, alebo najlepšie doma v rodinách, ale zjednoťme sa v spoločných úmysloch, ako nás k tomu pozývajú naši otcovia biskupi.

Aj keď sv. omše a pobožnosti neslávime spoločne, farská kancelária a kňazi vo farnosti sme stále k dispozícii pre všetky ostatné prípady duchovnej služby a potreby.

Duchovné sv. prijímanie – v situácii, keď pre veriacich nie je možné fyzicky sa zúčastňovať prijímania Eucharistie, povzbudzujeme k duchovnému sv. prijímaniu. Počas prenosov sv. omší sa môžu veriaci počas prijímania celebranta pomodliť modlitbu svätého Alfonza.

vaši duchovní otcovia