Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli v nedeľu 29. 11. 2009 na zbierku pre charitu. Ako sme už oznámili, výnos zbierky je určený na rekonštrukciu domu na Ulici 17. novembra č. 8, ktorý sme dostali od Arcidiecéznej charity do podnájmu, aby sme mohli skvalitňovať našu činnosť.

V opravených priestoroch nájde miesto: Klub abstinujúcich alkoholikov (pod vedením Mudr. Bazlerovej); deti s telesným a mentálnym postihom a OZ Nádej pre Down; sociálne poradenstvo (vypočujú, poradia, pomôžu); sociálny šatník; stretávanie kresťanských spoločenstiev; neskôr plánujeme aj denný stacionár pre starších občanov a denný stacionár pre postihnuté deti.

Dom je síce obývateľný (vymaľované izby, podlahy, fungujúce vodovodné batérie aj WC, fungujúce svetlá a zásuvky) aj nábytok rôzneho veku nám dodali z Arcidiecéznej charity Košice, ale potrebuje hlbšie rekonštrukčné práce. Ak to vezmeme od suterénu: rekonštrukcia kúrenia a asi nový kotol; výmena podláh v izbách; výmena okien (tie súčasné sa nedajú otvoriť, resp. zatvoriť); výmena dverí; rekonštrukciu si vyžiada aj strecha, resp. krytina.

Preto Vás znova prosíme, ak existuje firma, resp. podnikateľ ochotný dodať niektoré z týchto prác a materiálov alebo ich časť (napr. podlahu do 1 izby) za (výrazne prijateľnú či symbolickú) charitnú cenu, prihláste sa v kancelárii farského úradu Sabinov.

Ďakujeme Vám, že pomáhate Charite pomáhať!