Ešte koncom minulého roka sme dostali ponuku od nášho p. dekana, aby sme išli na saleziánsku chatu v Drienici, na chvíľu si oddýchnuť od animátorských povinností. Keďže eRkári sú akční ľudia, ponuku sme s radosťou prijali.

Rozhodli sme sa, že to bude duchovná obnova pre celé naše oblastné centrum. Takže na chate sa nakoniec stretli obyvatelia Jakubovian, Medzian, Červenice, Drienice a Sabinova. Duchovnú obnovu sme spojili aj s menšou osvetou eRka, nakoľko sa na túto akciu prihlásili aj začínajúci eRkári. Postupne sme všetko zodpovedne chystali, aby naša duchovná obnova bola pre nás nezabudnuteľná. Na chatu sme sa vybrali už vo štvrtok 26. februára, keďže nám to dovoľovali jarné prázdniny. Po zoznamovačke sme mladých nadšených eRkárov začali oboznamovať s eRkom ako takým. Nemali to ľahké, museli pozorne počúvať, aby zachytili všetky potrebné informácie, veď prednášku sme zakončili písomkou. Neskôr nasledoval duchovný program, ktorý si pre nás pripravil náš p. kaplán Supek. Upozornil nás, aby sme pri našej práci s deťmi nestrácali ten správny cieľ. Večer sme si spríjemnili rôznymi hrami a súťažami, pri ktorých sme sa lepšie spoznali a aj poriadne zabavili. Večer sme zakončili sv. omšou. Na druhý deň si naši mladí vyskúšali prípravu stretka pre deti. Zistili, že to nie je až také ľahké, ako sa zdá. No išlo im to naozaj skvelo a ani na jednom stretku by sa deti nenudili. P. kaplána Supeka vystriedal p. kaplán Marián Kašaj z prešovského UPC, ktorý s nami ostal do konca a staral sa o naše dušičky. Jeho prednášky boli krásne a povŕtali sa hlavne v našom svedomí. P. kaplán nám k tomu ešte prezradil veľa užitočných rád pri práci s deťmi. Boli to tri dni vzájomného obohacovania.

Verím, že každý odchádzal duchovne obnovený a odnášal si v srdci lásku k Bohu a eRku. Chcem sa ešte poďakovať Ivete, že to všetko mala pod palcom, ďalej všetkým, ktorí sa obnovy zúčastnili alebo akýmkoľvek spôsobom prispeli k realizácii. Hlavne ďakujem p. kaplánom, že merali cestu k nám a strávili s nami požehnaný čas. A ešte jedno veľké ĎAKUJEM posielame tam hore.

foto foto