V tomto duchu sa niesol minulý slnečný víkend v príjemnom prostredí saleziánskej chaty v Drienici, kde sa uskutočnila duchovná obnova animátorov birmovancov i animátorov prvoprijímajúcich detí. Teda miešanka mužov i žien, mladších i starších zo Sabinova, Jakubovian i Orkucian vytvorila v priebehu troch dní jednoliate spoločenstvo zamýšľajúce sa nad vierou, ktorá vedie do spoločenstva s Bohom.

Jedna veselá kopa zasiahnutá šípom Božieho pohladenia, pokoja i pookriatia tak na duši, ako aj na tele, určite uloží svoje zážitky hlboko do priečinka srdca, z ktorého bude čerpať ešte dlho.

Skvelo pripravený program pozostával z liturgie hodín, sv. omší, hodnotného filmu „Strom života“, z prednášky o viere, z výletu do prírody i z písania listu Ježišovi o svojich boľačkách i radostiach...

Všetko bolo umocnené poklonou a rozjímaním pred Sviatosťou Oltárnou a podfarbené dobrou stravou, gitarou a piesňami, hrami a vtipmi, ktorými Maťo dokázal vykúzliť slzy smiechu na každej tvári.

Dúfame, že vďaka týmto chvíľam s Božou pomocou lepšie dokážeme pomôcť mladým nájsť cestu k dverám viery, lebo Božie dvere sa otvárajú samy; stačí chcieť prekročiť ich prah.

Nech nebeský Otec odmení a požehná všetkých, ktorí nám toto umožnili a pripravili. Pán Boh zaplať, pán dekan, pán kaplán Juraj! Už sa tešíme na ďalšiu obnovu.

foto