Dobrá novina je kolednícka akcia slovenských detí, ktoré počas vianočných sviatkov ohlasujú narodenie Pána a zároveň pomáhajú zlepšovať životné podmienky v afrických krajinách, kde celý výťažok z tejto zbierky putuje. Tento rok to už bude po 15.-krát, čo sa deti rozhodnú obetovať svoj čas a pohodlie, aby pomohli hlavne deťom v Afrike.

Príprava detí na koledovanie v týchto dňoch vrcholí. Naučili sa svoje básničky, vinše a nádherne spievajú pripravené koledy. Už sa veľmi tešia, keď im otvoríte svoje domovy a srdcia.

Koledníci Dobrej noviny budú mať na svojej pokladničke nalepený preukaz s pečiatkou eRka – Hnutia kresťanských spoločenstiev detí, ktoré má túto akciu pod záštitou. Preto nám môžete dôverovať, že vaše peniaze pôjdu na určený cieľ. Nedovoľte, aby niekto zneužil vašu štedrosť. Nepusťte z nepozornosti do svojich domovov podvodníkov.

Prispieť môžete aj zvyšnými slovenskými korunami, ktoré ste nestihli vymeniť za eurá. Aj tie môžu v Afrike pomôcť. Stredisko eRka a Dobrej noviny zabezpečí zmenu slovenských korún na eurá v Národnej banke Slovenska a následný vklad na účet Dobrej noviny.

Ďalšou možnosťou, ako prispieť, je Darcovská SMS-ka, ktorá Dobrú novinu sprevádza po tretíkrát. SMS s textom: DMS DOBRANOVINA pošlite na číslo 877. Cena jednej správy je 1,- €. Darcovská SMS funguje vo všetkých mobilných sieťach na Slovensku do 31. januára.

foto