Ako po iné roky, aj tento rok chceme s deťmi priniesť do rodín našej farnosti radostnú zvesť o narodení Mesiáša. S Dobrou novinou sa chceme podeliť so všetkými ľuďmi dobrej vôle a zároveň potešiť priateľov v Ugande, na ktorých Dobrá novina tento rok špeciálne myslí.

Z výťažku verejnej zbierky podporí Dobrá novina v roku 2019 viaceré rozvojové projekty, vytvárajúce podmienky na dôstojný život detí, mladých ľudí, rodín a komunít v krajinách subsaharskej Afriky. Prvým je Dom prozreteľnosti v Nkokonjeru, ktorý v súčasnosti slúži ako prechodný domov 48 deťom rôznych postihnutí. Druhým podporeným projektom bude miestna organizácia KRUDEP, ktorá sa cez inovatívne nápady usiluje podporiť sebestačnosť farmárov. Tretím budú podporené podnikateľské nápady aktívnych farských skupín v arcidiecéze Tororo.

Podrobné informácie ponúka stránka www.dobranovina.sk. Podporiť Dobrú novinu môžete modlitbou, prijatím koledníkov a príspevkom do pokladničky označenej logom Dobrej noviny, ale aj darcovskou sms s textom DMS DOBRANOVINA na číslo 877 v hodnote 2 € (podiel na účel zbierky z každej DMS je 1,92 €).

Koledníkov a ich rodičov pozývame na vysielaciu sv. omšu spojenú s požehnaním od biskupa do Veľkého Šariša, dňa 16.12.2018. Sv. omša začína o 10:30. Kvôli lepšiemu zorganizovaniu tejto akcie bude dobré, ak sa koledníci, ktorí plánujú ísť, nahlásia svojim animátorom. Obetným darom budú školské pomôcky a papiere pre novovzniknutú cirkevnú materskú školu.

foto