V jubilejnom 25. ročníku predstavuje Dobrá novina dlhoročnú spoluprácu s Katolíckou diecézou Lodwar, ktorá sa nachádza na severe Kene. Svojimi rozmanitými pastoračnými a rozvojovými programami sa stará o dušu aj telo obyvateľov Turkany. Okrem aktivít Caritas Lodwar podporí Dobrá novina z výťažku zbierky aj ďalšie rozvojové projekty. Najčastejšie ľudí zaujíma, kam smerujú finančné príspevky...

Projekty financované z Dobrej noviny sú v zásade určené najslabším a najohrozenejším (deti, mladí, ženy, rodiny v núdzi, ľudia s postihnutím), zamerané na základné ľudské potreby (pitná voda, vzdelanie, zdravotnícka starostlivosť, dodržiavanie ľudských práv) vychádzajúce z miestnych potrieb a kultúry a so silným rozvojovým aspektom a s dlhodobou perspektívou. Podporuje iniciatívu miestnych ľudí, ktorí najlepšie poznajú situáciu v danej krajine a vedia nájsť najprimeranejšie riešenia.

Projektovými partnermi Dobrej noviny sú miestne diecézy, farnosti, rehoľné a misijné spoločenstvá, komunitné a mimovládne organizácie a Pápežské misijné diela na Slovensku. Dobrá novina zásadne nepodporuje jednotlivcov. Konkrétnejšie sa o projektoch môžete dozvedieť na webovej stránke https://www.dobranovina.sk/.

Pozývame vás aj v našej farnosti podporiť Dobrú novinu modlitbou, prijatím koledníkov 25. decembra – zapísaním sa na hárky v kostole alebo príspevkom priamo na bankový účet SK77 1100 0000 0029 4045 7894. Ďakujeme!