Sabinov – Mária Kolárčiková

 

Jubilejný 25. ročník Dobrej noviny bol ozajstným požehnaním. Dar požehnania bol prítomný počas celej prípravy a aj počas koledovania. Rodiny, deti, animátori, všetci, ktorí sa s nadšením pustili do tohto projektu teraz čakajú na výsledok ich snaženia. Spolu sa nám za Sabinov podarilo poslať 1305,50 €. Navštívili sme 56 rodín. V piatich skupinkách koledovalo 38 detí, ktoré sprevádzali 12 ochotní animátori. Najdôležitejšia nie je suma, ale spoločenstvo, ktoré sme mohli spolu vytvoriť. Skúsenosť Danielovej rodiny nám ukázala, že úsilím o spoločné dobro môže človek prežiť naplnený život a prinášať požehnanie do života iných. Som veľmi vďačná za podporu a dôveru rodín v Sabinove.

foto

 

Jakubovany – Iveta Šoltýsová

V Jakubovanoch koledovalo 28 koledníkov a sprevádzalo ich 12 animátorov. Navštívili 75 rodín a vykoledovali 1162,- €.

foto

 

Orkucany – Natália Kuchárová

 

Na koledovaní je úžasné, že sa malí aj veľkí vydávame na cestu v našej dedine a naplnení radosťou z narodenia malého Ježiška ju prinášame ostatným. Tento rok nabralo odvahu 13 koledníkov a spolu s 2 animátorkami sa rozhodli opustiť teplo domova, sladké ničnerobenie a hrdinsky vykročiť do zimy. Pár minút našich kolied, vinšov a želaní premenilo obyčajný priestor chodby, obývačky či kuchyne na slávnostné miesto naplnené vďačnosťou a láskou. Vo svojich domovoch nás privítalo 29 rodín a podporilo našu zbierku celkovou sumou 576,55 €, za čo im ešte raz vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať. Ďakujeme aj p. diakonovi Františkovi za povzbudenie a požehnanie koledníkov, lebo keď zostávame verní svojmu „koledníckemu“ povolaniu, sami sa stávame požehnaním pre druhých.

foto

 

Počas 25 rokov Dobrá novina podporila 367 projektov v 15 krajinách subsaharskej Afriky približne sumou 12,5 milióna eur. Počas roka koleduje na Slovensku približne 25 tisíc koledníkov, ktorí navštívia okolo 70 tisíc rodín. A my sme ich súčasťou. Ďakujeme!