Kde bolo tam bolo, bol raz jeden pápež a mladí kresťania. Tomuto pápežovi veľmi záležalo na týchto mladých kresťanoch, a tak sa rozhodol s nimi stretnúť... Asi viete, kto bol ten pápež a ako to celé dopadlo. Ján Pavol II. si na tieto dni mládeže vybral kvetnú nedeľu, ktorá nás má povzbudiť pri nesení našich krížov. Tohto roku sme sa na tento špeciálny deň začali pripravovať už v piatok, kedy sa začala celonočná adorácia obetovaná za mladých. Ďalším bodom programu bolo stretko v sobotu večer v saleziánskom stredisku. Hlavné slovo dostal p. kaplán Supek, ktorý nás oboznámil so vznikom týchto svetových dní mládeže a s naším ADSM. Pridal aj vlastné skúsenosti a zážitky z Ríma 2000. Tiež nás pozval na najbližšie celosvetové stretnutie mládeže do Madridu v r. 2011 (môžeme začať šetriť :)). Povedal nám aj o kríži, ktorý sv. otec daroval na pamiatku všetkým mladým. Obyčajný drevený kríž, ktorý vyjadruje neobyčajné posolstvo, že sa Kristus z lásky obetoval za nás, hriešnych ľudí. Pripravené boli pre nás aj úžasné klipy a zostrihy z doterajších stretnutí s našimi svätými otcami Jánom Pavlom II. a Benediktom XVI.

Po príchode domov sme si všetci prestavili hodinky, nastavili budíky, aby sme nezaspali, lebo v nasledujúci deň už o 10:00 hod. sa pri saleziánskom stredisku všetko začalo. Pán arcibiskup nám najskôr požehnal ratolesti a potom sme sa všetci spolu vybrali do kostola. Vo svojej kázni nás povzbudil, aby sme nezúfali pri našich bolestiach, lebo tak, ako po ukrižovaní prišlo zmŕtvychvstanie, tak aj po našom bolestnom piatku príde nádherné nedeľné ráno.

Slávnostným požehnaním a agapé na fare sme ukončili tieto pekné dni, ktoré v nás zanechali úžasné tajomstvo Veľkej noci. V mene všetkých mladých by sme sa chceli poďakovať hlavne nášmu Nebeskému Ockovi a všetkým, ktorí sa podieľali na prípravách týchto super chvíľ.

Fotografie z týchto udalostí si môžete pozrieť vo fotogalérii.