Milé deti! Onedlho začne jar, vonku bude teplejšie a svoj voľný čas budete tráviť viac vonku. V prírode sa začne všetko prebúdzať po dlhej zime. Budeme mať možnosť vidieť, ako rastie nová tráva, rozkvitnú stromy a prvé kvety. Viete, že napr. taký kvet potrebuje k tomu, aby rástol, hlinu, vodu, teplo a svetlo. K svojmu životu ale nepotrebuje iné kvety. Dokáže byť šťastný a rásť aj sám.

My ľudia sme trošku iní. Okrem potravy a všetkých ostatných vecí potrebných pre život potrebujeme aj spoločnosť iných ľudí – našich najbližších – otca, mamy a súrodencov. Žiaden človek nedokáže žiť dlho sám. Máme túžbu milovať a byť milovaní. Žijeme vo vzájomných vzťahoch s ostatnými. A okrem toho máme vzťah aj s Bohom. Pán Ježiš nám o tom priniesol zvesť – že máme v nebi Otca, ktorý nás miluje.

Je dôležité, aby sme tento vzťah pestovali a rozprávali o tom aj iným. Aj iní túžia poznať Boha, túžia vedieť, že nás miluje. Tak, ako o tom svedčili Pán Ježiš, i apoštol Ondrej, aj my máme privádzať ostatných ku viere v Boha a pestovať náš vzťah k nemu.

Teší sa na vás kaplán Jozef a celý tím animátorov